Winnie the Pooh: Blood and Honey, een honingzoete horrorfilm (2024)

Laat je niet misleiden hoor door mijn titel, want er is niks honingzoet aan deze gruwelijke verse horrorfranchise die start met twee films van Winnie the Pooh: Blood and Honey. Een nieuwe universe is geboren, namelijk ‘The Twisted Childhood Universe’. En zoals de naam al duidelijk laat merken… jeugdhelden worden hier met een twist gebracht. Zeg maar een gruwelijke horrortwist. Ik ben voor jullie in de eerste twee films gedoken van deze universe namelijk Winnie the Pooh: Blood and Honey deel 1 en 2.

Let op: deze films zijn gruwelijk bloederig gore en verre van geschikt voor kinderen en liefhebbers van de lieve Disney Pooh.

Inhoudsopgave

Winnie the Pooh: Blood and Honey

Hebben ze echt een horrorfilm gemaakt van deze lieve honingslurpende Disney beer? Jazeker! Maar elke overeenkomst en connectie is verre van toegestaan vanuit Disney. Ze beschermen hun karakters, maar die karakters komen uit een boek en de rechten van dat boek zijn vrijgekomen. De film kon dus in 2022 worden gemaakt omdat toen na 95 jaar het copyright verliep op het boek van A.A. Milne. Heel slim is daar direct op ingesprongen en voilà een gruwelijke horrorfilm is daar.

Het moment is zelfs officieel daar: een tweede deel volgt in mei 2024! Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 breidt het universum uit. Dit keer zien we naast de honingbeer en Knorretje, óók vriendjes Teigetje en Uil. Zij helpen mee om wraak te nemen op Janneman Robinson, of in het Engels Christopher Robinson.

In 2023 is het eerste deel van Winnie the Pooh: Blood and Honey goed ontvangen. In deel 1 is te zien hoe Janneman Robinson hen in de steek laat om naar de universiteit te gaan. Poeh en Knorretje veranderen in monsters en zijn niet alleen nog maar hongerig naar honing. Teigetje mocht om copyright redenen nog niet meedoen in het eerste deel. Maar in het tweede deel maakt hij dat maar al te goed!

Winnie the Pooh: Blood and Honey

In het eerste deel van Winnie the Pooh: Blood and Honey maken we kennis met de donkere kant van Winnie en co. We zien Christopher als kind avonturen beleven die wij kennen vanuit de boeken en Disney. Maar kleine jongetjes worden groot en hij gaat studeren… Daarbij laat hij Pooh en co eenzaam achter terwijl er een horrorwinter aanbreekt. Een winter waarbij de vrienden een keuze moeten maken die ze voor altijd zal veranderen. Hoe ze veranderen? Daar komt Christopher vanzelf achter als hij na vele jaren met zijn vrouw weer zijn oude jeugdvrienden gaat opzoeken.

In deel twee van Winnie the Pooh: Blood and Honey worden Winnie en Knorretje vergezeld door Uil en een doorgedraaide Teigetje. Met zijn vieren zijn ze uit op wraak op hun voormalige vriend Janneman Robinson. In de trailer, onderaan deze recensie, krijgen we alvast een voorproefje op de film, waarin we kijken naar het verleden van Robinson, een bloederige massamoord en een blik op de hel… Kan Robinson zijn oude vriendjes nog stoppen?

Budget

Er is een aanzienlijk groter budget gebruikt voor Winnie the Pooh: Blood and Honey 2. Dat betekent dat deze film mogelijk nog angstaanjagender en bloederiger zal worden dan de eerste. Acteur Simon Callow, tweemaal genomineerd bij de BAFTA als beste acteur (The Phantom of the Opera, Amadeus & Shakespeare in Love) maakt zijn opwachting als de mysterieuze Cavendish. Ook Sam Barrett (Mission Impossible: Dead Reckoning) en Marcus Massey (Yamas!) zijn toegevoegd aan de cast. Vanaf 30 mei 2024 is hij te zien in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

Winnie the Pooh: Blood and Honey 1 is te streamen op onder andere Prime. En het budget is hierin beduidend lager. Iets wat niet erg hoeft te zijn. Maar in het geval van deze films is het zeker wel een bepalende factor. Zo lijken Pooh en co in deel 1 meer mensen met rubber maskers op, zijn ze dit ook? Die vraag stel ik mezelf vaak tijdens het kijken. En in deel 2 zijn het echt meer hybride wezens. Gruwelijke wezens die mysterieus en eng zijn.

Review Winnie the Pooh: Blood and Honey

Ik ga heel eerlijk zijn… ik ben een echte horror liefhebber maar het eerste deel is simpel gezegd mij echt slecht op de maag gevallen. Het begin is overigens top, creatieve storytelling en een lekkere sfeer wordt neergezet. Dit om vervolgens in de eerste minuten die daarna volgen weer helemaal teniet gedaan te worden. Het acteerwerk is storend slecht, het verhaal slaat kant noch wal, en de horror is naar gruwelijk. Te pas en te onpas zijn er blote borsten en seksuele referenties. En ja dat “hoort” soort van bij horror, maar anno 2024 zijn we toch wel de after school special fase voorbij die horror vroeger had, en is het niet nodig.

After school wat? Vroeger werden horrorfilms vooral gemaakt om een les te leren, een moraal mee te geven. Want de karakters waren vaak gelijk in elke film (Cabin in the Woods speelt hier geniaal mee). Zo is er altijd een maagd (overlever mits ze maagd blijft), de sloerie (gaat altijd dood, naakt of in minimale kleren), de stoere simpele jongen (ook als eerste dood), de nerd (lijkt vaak dood maar komt terug) en dan nog de knappe en slimme jongen die vaak of ook overleefd, of zichzelf opoffert of de moordenaar blijkt te zijn. Drugs, alcohol en bloot zijn vaak de aanleiding tot een moord.

Anno 2024 is dat niet meer nodig en stoor ik mij er aan in het eerste deel. Omdat het verhaal zo slecht is en het acteerwerk ook vind ik de moorden naar. Gore is al naar maar helemaal als het verhaal ook slecht is heb ik gemerkt.

Deel 2

Bijna had ik Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 overgeslagen… maar gelukkig niet! Want deze film is alles wat ik gemist heb in deel 1. Ze weten zich geniaal te herpakken. Zo wordt de film uit deel 1 gebruikt op een originele manier (voor de kenners een beetje zoals Stab in Scream). Maar het verhaal wordt opnieuw verteld, en hoe! Er is een andere acteur voor Christopher Robinson en hij is goed. Pooh en co spreken in deze film en hun uiterlijk is echt grandioos goed. Er is meer diepgang waarom ze doen wat ze doen. Want eerlijk is eerlijk van een beetje verwaarlozing word je niet zo gek en bloeddorstig als Pooh en co uit deel 1, vind ik dan.

Nee echt ik heb genoten van Winnie the Pooh: Blood and Honey 2. En ja ik heb ook hier een borst en tepel her en der gezien, maar vond dit dus wel geheel passend in de setting. Net zoals de gore scène’s. Spreek ‘gore’ overigens op zijn Engels uit. Ja het is goor, maar ik bedoel gore (gor). Dat is een zeer bloederig horrorgenre zoals je kent van bijvoorbeeld Hostel, Saw en The Texas Chainsaw Massacre. Ik heb al veel gezien maar de openingsscéne met de meiden bij de caravan deed me echt walgen. En gelukkig werd er goed geacteerd en kon ik die walging wel weer een plekje geven.

En de knipogen naar It, Freddy en Jason. Love it als horrorfilms refereren naar ander werk uit dit mooie genre.

Trailer Winnie the Pooh: Blood and Honey

Al met al is Winnie the Pooh: Blood and Honey echt een gruwelijke horrorfilm vanuit een vers horrormakersnest. Heel knap hoe ze zichzelf zo geupgrade hebben met deel 2 en ik kijk ook echt uit naar meer films uit The Twisted Childhood Universe. Er zijn crossovers beloofd bijvoorbeeld. Zo staan Bambi, Pinokkio en Peter Pan als eerste op de planning. Nieuwsgierig? Hieronder de trailer van deel 1 en 2. Kijken op eigen risico!

Deel 1 heeft meerdere Razzies Awards gewonnen, dat zijn zeg maar de anti-oscars. Hier een artikel van de NOS hierover. Let op, de bovenste foto is vanuit deel 2.

Winnie the Pooh: Blood and Honey 1

Details over de film Winnie the Pooh: Blood and Honey 2

 • Releasedatum: vanaf 30 mei 2024 in de Nederlandse bioscopen
 • Speelduur: 90 minuten
 • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Classificatie: 16
 • Genre: horror
 • Regie: Rhys Frake-Waterfield
 • Cast: Simon Callow, Scott Chambers, Ryan Oliva, Tallulah Evans, Marcus Massey, Peter DeSouza-Feighoney, Alec Newman
 • Distributeur:MCOfilm

Kijk ook deze films

 • The Nun, een duister kwaad uit The Conjuring horror universe
 • Five Nights at Freddy’s, een horrorgamefenomeen verfilmd
 • The Meg 2, een vinnig vervolg van deze gehaaide film
 • Oppenheimer, een impactvolle film met een belangrijk stuk geschiedenis
 • The Exorcist Believer, een geweldig goed nieuw deel
 • Evil Dead Rise, een gruwelijk goed nieuw deel in de franchise
 • The Boogeyman, een horrorfilm gebaseerd op een Stephen King verhaal
 • Nope, een prachtig horrorspektakel die weet te verrassen
 • The Black Phone, geweldige horrorfilm met een hartverwarmende kern
 • Halloween Ends, een einde aan een iconisch horrorduo
 • Halloween Kills, een twaalfde film in deze filmserie
 • Films voor volwassenen in de bioscoop – een overzicht 2024
 • Over
 • Laatste berichten

Winnie the Pooh: Blood and Honey, een honingzoete horrorfilm (4)

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen.
Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Winnie the Pooh: Blood and Honey, een honingzoete horrorfilm (5)

Laatste berichten van Selena (alles zien)

 • Winnie the Pooh: Blood and Honey, een honingzoete horrorfilm - 17/05/2024
 • Rainbow High Classic Dolls met een twist, diertjes en slijm! - 16/04/2024
 • IQ Gears, een SmartGames om van door te draaien - 12/04/2024

Delen is enorm lief

Winnie the Pooh: Blood and Honey, een honingzoete horrorfilm (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6578

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.