Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (2023)

• Tekijä:Joyce Lee147 kommenttia• Tämä viesti saattaa sisältää kumppanilinkkejä.

Siirry reseptiinTulosta resepti

4.95alkaen87ääniä

Tämä kiinalainen paahdetun kanan resepti on risteytys paahdetun kanan ja pekingin ankan välillä. Tämä Pekingin kanan resepti on tarkoitettu päiville, jolloin kaipaat pekingin ankkaa, mutta kanan kanssa sinun täytyy työskennellä.

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (1)

Kana, rakasta sitä palasiksi! Se on helppo löytää, kohtuuhintainen ja ottaa makuja, joissa sen marinoit, ja tässä tapauksessa se on soijakastike ja viisi maustetta!

Tämä Peking-kana on erittäin helppo valmistaa ja vaatii vain hieman ylimääräistä aikaa marinoitumiseen. Kun se on marinoitunut, voit laittaa sen uuniin ja voila sinulla on maukas ja aromaattinen Peking-kana, kotisi tuoksuu upealta!

PEKING-KANAN AINEOSAT

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (2)

 • Kana- Tähän kiinalaiseen kanapaistireseptiin käytin kokonaista kanaa, mutta sen voi helposti vaihtaa ja käyttää myös kanan rumpuja tai kanankoipia.
 • olen paju- Käytän tähän reseptiin sekä vaaleaa soijakastiketta että tummaa soijakastiketta. Tumma siirappimainen soijakastike antaa kanalle sen tumman värin ja vaalea soijakastike antaa kanalle makua ja suolaisuutta. Jos et löydä tummaa soijakastiketta, voit jättää sen pois, mutta menetät ihon ruskean värin.
 • Sokeri- Olen käyttänyt tässä reseptissä sokeria, hunajaa ja vaahterasiirappia ja toimii hyvin kaikkien kanssa.
 • Inkivääri- Suosittelen käyttämään tuoretta inkivääriä tähän reseptiin. Jauhettu inkiväärijauhe ei anna sille samaa makua ja mielestäni se on liian vahva.
 • Viisi maustetta- Käytän tähän reseptiin kiinalaista viisimaustejauhetta.

GINGER SCALLION -KASTIKE (sopii ihanasti pekingin kanan kanssa)

Tämä kastike koostuu pohjimmiltaan neljästä aineosasta (suolaa, öljyä, vihreää sipulia ja inkivääriä) ja siinä on paljon makuja. Käyttääksesi sitä levität vihreää sipulia ja inkivääriä kanan päälle ja syöt sen sitten! Minusta se sopii loistavasti myös valkoisen riisin kanssa sekoitettuna.

Tarkemmat ohjeet kastikkeen tekemiseen ja käyttöön löydät täältä:Inkivääri-simpukkakastike.

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (3)

4 YKSINKERTAISTA ASKELTA TÄYDELLISEEN PEKINGIN KANAAN

 1. Marinoida.Pölytä ½ tl viittä maustetta broilerin sisään ja yhdistä sitten kaikki marinointiainekset vetoketjuun tai isoon kulhoon kanan kanssa. Haluat marinoida kanan vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
 2. Keitä kana.
  • Ota kana jääkaapista 30 minuuttia ennen uuniin laittamista. Täytä kanan joukkoon inkivääriviipaleet, joita käytit marinointiin.
  • Esilämmitä uuni ja laita broileri uuniin, kun se on lämmennyt. Suosittelen lämpimästi telineen käyttöä, jotta kanan alla on oikea ilmavirtaus, jotta se rapistuu hieman. Jos sinulla ei ole telinettä, voit murskata folion pieniksi palloiksi ja levätä kanan sen päälle.
 3. Luo basting-kastike.Keitä jäljellä oleva marinadi liedellä ja lisää lopuksi hunajaa tai vaahterasiirappia makeuttamaan ja hieman paksuuntumaan.
 4. Harsiminen.Tästä taika alkaa. Ensimmäisen 20 minuutin aikana kana vapauttaa öljynsä ihosta. Käytä sivellintä ja voitele kanaa tippuilla ensimmäisen tunnin ajan 20 minuutin välein. (Jos kanassasi ei ole öljyä, voit käyttää ruokalusikallista öljyä ja voitella sillä.) Valele broileria tuntimerkin jälkeen kastikkeella 10 minuutin välein, noin 2-3 kertaa tai kunnes marinadi on valmis.

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (4)

MISTÄ TIEDÄT, ETTÄ KANA ON VALMIS?

Kypsennysaika on aina erilainen ja vaihtelee jokaiselle riippuen uunin lämpötiloista ja kanasta.

Suosittelen lämpimästi digitaalista lihalämpömittaria, joka saa arvailun pois lihan kypsennysajasta. Aseta digitaalinen lämpömittari kanan paksuimpaan kohtaan, joka on yleensä reisi.

Kun aloin ensimmäisen kerran käyttämään digitaalista lämpömittaria kanalle, minulla oli erittäin vaikea löytää oikeaa kohtaa ja laitoin sen aina rumpujen ja reiden väliin, mikä on vain...nahkaa!doh! Haluat varmistaa, että se on työnnetty lihaan - ei rummun ja reiden väliseen rakoon. 🙂

Otin sen uunista, kun se saavutti 165 F (74 C). Minulla kesti noin 1 tunti ja 30 minuuttia saavuttaa tämä lämpötila 350 F (177 C).

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (5)

Anna kanan levätä vielä 10–15 minuuttia ennen kuin leikkaat siihen, jotta mehut pääsevät jakautumaan lihaan etkä polta sormiasi. 🙂

Kitchnissä on hyvää luettavaaKana vielä vaaleanpunainen kypsennyksen jälkeen?Älä hätäännyTämä selittää kanan kypsyyden turvallisuuden.

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (6)

Etsitkö MUITA UUNIPAISTETTU LIHA-REseptejä? KOKEILE NÄITÄ!

 • Makea ja tahmea Char Siu (kiinalainen BBQ-sianliha)
 • Yrttipaahdetut kalkkunan jalat
 • Coffee Rub Paahdetut kalkkunan reidet

TARVITSETKO TÄYTEISTÄ PAAHDETTUA KANAN PÄÄLLÄ?

Jos kaipaat sen sijaan täytettyä paahdettua kanaa, mene The Hungry Bitesiin ja kokeile hänen 'Kreikkalainen kokonainen täytetty kana riisillä ja kastanjoilla' resepti!

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (7)

TEITTIIN TÄMÄN PEKINGIN KANAN?

Jos teit tämän, haluan nähdä! SeuraaPennut syömäpuikoilla Instagramissa, ota kuva ja merkitse se ja hashtag @pupswithchopsticks ja #pupswithchopsticks. Rakastan tietää, mitä olet tekemässä!

Pysy yhteydessä ja seuraa mukanaFacebook,Pinterest, jaInstagramkaikille uusille resepteilleni!

Reseptikortti

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa (8)

Uunissa paahdettua Five Spice Peking-kanaa

Tämä uunissa paahdetun Peking-kanan resepti on paahdetun kanan ja pekingin ankan risteytys. Päiviksi, jolloin kaipaat pekingin ankkaa, mutta syö vain kanaa!

TulostaPinRate

Kurssi:Main

Keittiö:Kiinalainen

Valmistusaika:10pöytäkirja pöytäkirja

Kokkaus aika:1tunnin tunnin 30pöytäkirja pöytäkirja

Kokonaisaika:1tunnin tunnin 40pöytäkirja pöytäkirja

4 Annokset

4.95alkaen87ääniä

Tekijä: ♡Joyce | Pennut syömäpuikoilla

Joycen reseptimuistiinpanot

 • Tämä kana sopii loistavasti yhteenInkivääri-simpukkakastike
 • Jos sinulla on seuraavana päivänä yli jäänyt kanaa, valkoista riisiä ja inkiväärisipulikastiketta, laita se kaikki yhteen paistinpannulle kananmunan ja soijakastikkeen kera Pekingin kanan paistettua riisiä!

Ainesosat

Marinadi

Harsikastikkeeksi

Ohjeet

Valmistelut

 • Pyyhi kanan sisäpuolelle kevyesti ½ tl viidellä maustejauheella

 • Sekoita marinadi suuressa kulhossa tai vetoketjupussissa ja peitä kana siihen. Marinoi vähintään 4 tuntia. (mieluiten yön yli)

Kanan valmistaminen

 • Ota kana jääkaapista 30 minuuttia ennen kypsentämistä ja täytä kana inkiväärillä, jota se oli marinadissa.

 • Aseta alusta, jossa on teline ja aseta kana siihen. (Jos sinulla ei ole ritilää, voit murskata foliopalloja ja asettaa kanan siihen, tarvitset ilmavirtaa paistaaksesi kanan optimaalisesti)

 • Jos käytät ulkoista digitaalista lämpömittaria, aseta se kanan paksuimpaan kohtaan, yleensä reiteen koskematta luuhun. (Ei rumpujen ja reiden välissä, vaan itse reisi)

Kastikkeen valmistus

 • Keitä jäljelle jääneen marinadin kanssa pienessä kattilassa 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.

 • Lisää lopuksi 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa makeuttamaan ja paksuuntumaan. Laita tämä syrjään harsimaan lopussa.

Kanan paistaminen

 • Esilämmitä uuni 177 asteeseen (350 F)

 • Kun uuni on saavuttanut 350 F, aseta kana uuniin.

 • 20 minuutin kuluttua sinun pitäisi nähdä öljytippauksia. Voitele broileria öljyllä 20 minuutin välein tunnin ajan. (Jos öljytippuja ei tule, voit käyttää 1-2 ruokalusikallista öljyä ja harjata sen sijaan.)

 • Kun broileri on kypsynyt uunissa tunnin ajan, aloita valsiminen kastikkeella 10-15 minuutin välein tai kunnes marinadi on käytetty. (noin 30 minuuttia)

 • Poista kana, kun lämpötila saavuttaa 165 F (74 C), mikä on noin 1 tunti ja 30 minuuttia kypsennystä. Tämä voi vaihdella kanan koosta ja lieden asetuksista riippuen.

 • Anna kanan levätä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.

 • Nauttia! 🙂

Ravitsemus

Tarjoilu:1Kana|Kalorit:1197kcal|Hiilihydraatit:15g|Proteiini:127g|Rasva:71g|Natrium:878mg|Sokeri:13g

*Ravintoarvotiedot lasketaan verkkotyökaluilla ja ovat arvio*

Oletko kokeillut tätä reseptiä?Haluaisin kuulla sinusta!Kerro minullemiten se oli, ja harkitse arvosanan antamista! Tägää minut Instagramiin @pupswithchopsticksilla näyttääksesi minulle!

Vastuuvapauslauseke: Osallistumme Amazon Services LLC Associates -ohjelmaan, kumppanimainosohjelmaan, joka on suunniteltu tarjoamaan meille keino ansaita maksuja linkittämällä Amazon.com-sivustoon ja siihen liittyviin sivustoihin.Vaikka arvostan tukea, yritä ostaa tuotteitasi paikallisesti, jos mahdollista tukeaksesi paikallisia kauppojasi (todennäköisesti ne ovat halvempia myös paikallisesti!)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 12/08/2023

Views: 5579

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.