Sleeping Giants Cont.: Miten rikastua Kiinassa - True Market Insiders (2023)

Eksklusiivinen online-tapahtuma

Tekijä:Chris Rowe10. marraskuuta 2008

Kaksi viikkoa sitten kirjoitin artikkelin, jonka otsikko on "Sleeping Giants: Kolme kiinalaista osaketta ostettavana", ja sanoin, että puhun muutaman seuraavan viikon ajan Kiinan osakemarkkinoista ja "erittäin pitkäaikaisista" sijoituksista, jotka hyötyvät valtavasti Kiinan kasvusta. Minun piti kirjoittaa täällä USA:n vaaleihin liittyvä artikkeli viimeksi viikolla, joten minun piti laittaa China-sarja pitoon, mutta nyt olin taas raiteilla.

Vaikka osakkeet, joista puhuin artikkelissa, ovat "erittäin pitkän aikavälin positioita" - erityisesti sanoaerittäinpitkällä aikavälillä, koska pelkkä "pitkän aikavälin" sanominen saattaa viitata 1 tai 2 vuoden pituuteen - mikä voi kasvaa useilla sadoilla tai ehkä useilla tuhansilla prosenttiyksiköillä, tässä on mitä tapahtui artikkelin kirjoittamisen jälkeen.

StockHinta kun mainitaanMitä tapahtui 1 viikon sisälläTänään (kirjoitettu maanantaina 10.11.)
Petro China (PTR)57,00 dollaria76,00 $ (34 %)80,00 $ (40 %)
Kiinan henkivakuutus (LFC)33,47 dollaria40,63 $ (21 %)44,00 $ (31,46 %)
CNOOC (toimitusjohtaja)56,00 dollaria84,00 $ (50 %)84,00 $ (50 %)

Olen edelleen sitä mieltä, että jos ostat yllä olevat osakkeet, sinulla on mahdollisuus nousta useita satoja tai useita tuhansia prosenttiyksikköjä 5 tai 10 vuodessa (melkein varmasti 15 tai 20 vuodessa). Mutta saatat haluta odottaa, kunnes markkinat lyövät nämä osakkeet jälleen alas, jotta voit alkaa napsauttaa. Älä huoli, et ole missannut venettä, ja suosittelen lisää osakkeita tämän sarjan aikana.

Kiinan osakemarkkinoiden ymmärtäminen

Jotta voit rikastua sijoittamalla Kiinaan, sinun on ymmärrettävä paremmin maaperä, niin sanotusti. Tapa tehdä tämä on ymmärtää tapahtumia, jotka johtivat nykypäivän Kiinan osakemarkkinoille.

Kaksi viikkoa sitten, Näin Shanghai-indeksin volatiliteettia Shanghain pörssin rakentamisen 1990-1991 jälkeen. On monia syitä Shanghaissa on ollut lähes 20 minikolaria alusta lähtien.

Kiinalla ei ollut lakeja hallita yrityksiä vuoteen 1994 asti eikä arvopapereita sääteleviä lakeja vuoteen 1999 asti! (Ja luulit sen olevan huono Yhdysvalloissa!) Silti yksittäisten osakesijoittajien määrä ylitti 10 miljoonaa vuoteen 1995 mennessä. Tämä on ilmeisesti joukko, joka halusi päästä mukaan toimintaan ja ottaa riskin. 1990-luvulla, kuten kaikilla uusilla markkinoilla, sijoittajat käytettiin hyväksi vasenta ja oikeaa.

1990-luvulla, kun listautumisannin kautta kerättiin ennätyksellistä pääomaa, rahaa ohjattiin julkisesti noteerattuihin yrityksiin ja takaovesta mihin tahansa kotiin, jonka se sattui löytämään tällaisessa manipuloivassa ja ohjaavassa ympäristössä. Itse asiassa niin tapahtui myös Yhdysvalloissa, mutta se ei ollut niin helppoa (jotkut sanoisivat).

1990-luvun lopulla kansainväliset rahastot ja sijoitusyhtiöt (ITIC), jotka ovat Kiinan tukemia sijoitusyhtiöitä, keräsivät miljardeja Kiinan infrastruktuuriin. Mutta lyhytlainan ja pitkäaikaisen lainaamisen jälkeen (virhe, jonka me Yhdysvalloissa teimme ja maksamme tänään), monet menivät konkurssiin tai heidät pelastettiin.

Muistakaamme, että aivan kuten Kiinan osakemarkkinat olivat aikaisempina vuosinaan, myös Yhdysvaltain osakemarkkinoita oli uskomattoman helppo manipuloida 1900-luvun alussa ilman juurikaan säätelyä (NYSE rakennettiin vuonna 1903). Samalla osa suurimmista omaisuuksista tehtiin sijoittamalla oikeisiin erittäin pitkäaikaisiin sijoituksiin.

Kiinassa puhumme osakemarkkinoista, joilla taatusti jatkuu suuri volatiliteetti, mutta sen mukana tulee suurin, erittäin pitkäaikainen mahdollisuus, jonka näet elämäsi aikana.

Kiina tänään

Voit todella rikastua, jos hyödynnät tämän päivän markkinoiden volatiliteettia valitsemalla (osakkeiden kertymä)pisteesi huolellisesti. Toisin sanoen aina, kun jokainen talousmedia kertoo, että olemme paljon huonommassa kunnossa kuin olemme koskaan kuvitelleet ja tilanne pahenee, silloin nämä osakkeet ovat halvimmat. Voit jopa alkaa napostella nyt ja palata näihin asentoihin pikkuhiljaa.

Kiinan kasvu on viimein hidastunut yksinumeroiseksi kolmannella neljänneksellä (9 prosenttiin). Onko Kiina nähnyt suurimman osan nopeatempoisista kasvuvuosistaan ​​vuosisadalla? EHDOTTOMASTI EI! Monet ekonomistit odottavat Kiinan talouden ohittavan Amerikan ennen vuotta 2030.

Puhumme maasta, joka on tehnyt yhteiskunnallisen vallankumouksen. Puhumme maailman suurimmasta maasta, maailman suurimmasta tehtaasta, joka on jo käynyt läpi valtavat rakennemuutokset, eikä se vain katoa. Kiinan hallitus on rohkaissut ulkomaisia ​​investointeja, ja se todennäköisesti jatkuu. Melkein näyttää siltä, ​​että mikä on huonoa muulle maailmalle, on joko hyväksi Kiinalle tai sillä on minimaaliset negatiiviset vaikutukset (verrattuna muihin maihin).

Esimerkiksi: Kiinalla on paljon käteistä rahaa, sen rahoitusjärjestelmä on suurelta osin vahingoittumaton luottokriisistä ja se on melko hyvässä asemassa maailmanlaajuista hidastumista varten. Tietenkin maailmanlaajuinen hidastuminen vaikuttaa heidän vientiin suurella tavalla. Mutta muista, että he ovat valtavia hyödykkeiden ostajia. Joten he näkivät äskettäin ennätyksellisen kauppataseen ylijäämän pääasiassa raaka-aineiden hintojen jyrkän laskun vuoksi (pienensi Kiinan tuontilaskua). Tietenkin rakentaminen on hidastunut 10 vuoden alimmilleen (yksi syy, miksi olemme nähneet raaka-aineiden jyrkän laskun).

Viime kuun lopulla Aasian ja Euroopan kokouksessa (ASEM), jossa Aasia ja Eurooppa työskentelevät yhdessä vastatakseen maailmanlaajuisiin haasteisiin, johtajat tapasivat Pekingissä huippukokouksessa, jota hallitsee globaali talouskatastrofi. Aasian maat keskustelivat 80 miljardin dollarin rahaston perustamisesta auttamaan maita selviytymään likviditeettiongelmista.

Lainaus Euroopan komission verkkosivulta:

ASEM edustaa puolta maailman BKT:sta, lähes 60 prosenttia maailman väestöstä ja 60 prosenttia maailmankaupasta, ja se kattaa käytännössä koko Aasian ja Euroopan. Kiina, jolla on suurimmat valuuttavarannot (1,9 biljoonaa dollaria), tulee epäilemättä jatkamaan vaikutusvaltansa tuntemista.

Olet luultavasti kuullut Kiinan sunnuntaina julkistamasta 586 miljardin dollarin elvytysohjelmasta. Tämä luku on kääpiöinen muiden maiden toteuttamien elvytysohjelmien prosenttiosuutena BKT:sta (16 %). The Wall Street Journalin mukaan suunnitelma sisältää menot asumiseen, infrastruktuuriin, maatalouteen, terveydenhuoltoon ja sosiaalihuoltoon, ja se sisältää verovähennyksen yritysten pääomamenoista.

Nyt en halua sinun tekevän sitä virhettä, että luulen, että pahin on ohi Kiinan osalta. Tämä sarja kertoo kuinka rikastua maan erittäin pitkän aikavälin kuvalla. Itse asiassa Kiinan kasvu on hidastunut heikoimpaan tahtiin viiteen vuoteen. BKT kasvoi "vain" 9 % kolmannella vuosineljänneksellä edellisvuodesta, kun se kasvoi lähes 12 % vuonna 2007. (Se on edelleen erittäin nopeaa globaalista näkökulmasta katsottuna. Näkökulmasta katsottuna Yhdysvaltojen tavoite täydellisessä maailmassa on noin 2 BKT:n kasvu %. Kehittyvillä markkinoilla BKT on yleensä paljon korkeampi.)

Takaisin kiinalaisiinpörssi...

Tämän artikkelin alussa sanoin, että Kiinalla ei ollut lakeja hallita yrityksiä vuoteen 1994 asti eikä arvopapereita sääteleviä lakeja vuoteen 1999 asti. Vedin vertailun Yhdysvaltojen markkinoiden vähäiseen sääntelyyn ja valtaviin mahdollisuuksiin 1900-luvun alussa. Mutta Kiina on edistynyt ja tulee kehittymään paljon nopeammin sääntelyn, luottamuksen ja hyvän aseman suhteen julkisten osakkeenomistajien, sekä ulkomaisten että kotimaisten, kanssa.

Muista, että tämä ei ole 1900-luvun alkua. Viime vuosisadan aikana Yhdysvallat ja muut globaalit markkinat ovat luoneet suunnitelman, jota Kiina voi seurata. Ja arvaa mitä – Shanghain indeksi on nykyään lähes samalla tasolla kuin vuonna 1999, kun arvopapereita alettiin säännellä! Tämä ei ole "rikastu (Kiinassa) nopeasti" -juttu. Tämä on pikemminkin "pitkän aikavälin varallisuuden kerääminen", joka antaa sinulle tuottoa, joka räjäyttää S&P 500:n pitkän aikavälin tuoton.

Sleeping Giants Cont.: Miten rikastua Kiinassa - True Market Insiders (5)

Kiinan markkinat ovat nopeasti kehittyneet hämärästä sijoituspaikasta paljon turvallisemmaksi. (Jos luulet, että Yhdysvaltain markkinoilla ei ole olemassa suunnitelmia rahan huijaamiseksi, olet väärässä.) Kiinan arvopaperi- ja pörssikomitean versio on Kiinan arvopaperimarkkinoiden sääntelykomissio (CSRC). Tänään näet jopa Kiinan hallituksen astuvan toisinaan tukeakseen osakkeita ostamalla niistä osakkeita tämän maailmanlaajuisen taantuman edetessä.

En ole vielä edes raaputtanut pintaa puhumalla siitä, että suuri osa kiinalaisista listatuista osakkeista on valtion omistuksessa. Yksi lukijan jälkeen jättämistä kommenteistaKiinan osakemarkkinoiden artikkelini kaksi viikkoa sittenmainitsi tosiasian, että suuri osa kiinalaisista yrityksistä oli valtion omistuksessa. Tällä Tycoon Report -lukijalla (Jester) oli erittäin hyvä pointti, josta ajattelin keskustella tässä sarjassa.

Itse asiassa vuonna 2002 70 prosenttia Kiinan pörssiyhtiöiden arvosta (julkisen kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet) ei ollut kaupankäynnin kohteena (verrattuna 14 prosenttiin tämän luokan osakkeista maailmanlaajuisesti). Vain 11 prosenttia kiinalaisista pörssiyhtiöistä omistettiin kokonaan hallituksensa ulkopuolella. Valtio omisti 78 % osakkeista.

Kiinan hallitus on kuitenkin ilmoittanut tavoitteekseen kelluuttaa kaikki ei-kaupattavat osakkeet. Tällä hetkellä alle puolet osakkeista on valtion omistuksessa. Aiemmin markkinoiden vakauden ongelmana on ollut ylijäämä ja epävarmat myyntisuunnitelmat, jotka tulvisivat markkinoita uusilla osakkeilla. Vaikka tämä on edelleen huolenaihe tänään, se on ollut vähemmän ongelma. Kiina haluaa säilyttää vahvan maineen ja rohkaisee ulkomaisia ​​investointeja julkisille ja yksityisille markkinoilleen. Joten en olisi siitä kovin huolissani, varsinkin jos sinulla on erittäin pitkän aikavälin näkymät.

Ensi viikolla tuon sinulle kaksi tai kolme kiinalaista osaketta lisää ostoslistallesi. Katson muutaman, että Ithink laskee paremmalle lähtötasolle siihen mennessä. Pysy kanavalla. Tällä välin on pieni energiayhtiö, joka käy kauppaa 1,00 ja 2,00 dollarin välillä Yhdysvaltain pörssissä ja Ithink on kaksinumeroinen seuraavien 2 vuoden aikana ja vähintään kaksinkertaistuu 6 kuukauden sisällä. Mutta se on osa, joka minulla on The Trend Riderin mallisalkussa. Jos haluat, ilmoittaudu rohkeasti. Muutama jäsenpaikka aukeaa pian. Joten pääset jonotuslistalle käymällä läpiilmainen koulutussarjani napsauttamalla tätä.

Nähdään ensi viikolla!

FAQs

What is the dark money indicator on True Market Insiders? ›

It's called the Dark Money Indicator, or DMI, and it thrives on spotting stocks that Wall Street's most secretive figures are trying to load up on in the shadows. These opportunities are called “shadow spikes.” And despite being some of the market's largest trades, they're undetectable to the everyday trader.

Who is Chris Rowe? ›

Chris Rowe, executive director for industry collaborations within the Office of the Vice Provost for Research and Innovation's Center for Technology Transfer and Commercialization and professor of the practice of engineering management, has been selected for the 2023 Young American Leaders Program at Harvard Business ...

How to detect smart money in stock market? ›

Stock pricing and index options

The information on smart money can be gleaned by more informed investors by analyzing index options and stock pricing. The information from these sources provide an indication of how smart money is positioning its future trades..

Is insider trading a good indicator? ›

Investors monitor insider buying and selling since buying activity is often seen as a positive sign that executives believe the stock will rise in the future. Conversely, insider selling can be seen that executives believe the company and its stock price may underperform in the future.

Who is Chris Rowe True Market Insiders? ›

Chris Rowe is the Founder at True Market Insiders.

Who is the CEO of True Market? ›

True Market Insiders is in Miami, FL. Don't stress though, we got you covered. Our CEO Chris Rowe has put together all the info you need about options trading - you'll find the link below.

How do you identify a dark pool trade? ›

Dark pool prints traded above the open of the current trade day are highlighted in red and imply bearish sentiment. This means an institution bought the stock before it decreased in price the following day.

What is the dark pool buying index? ›

Dark Pool Index (DIX)

This measure determines whether the sentiment on the dark pools is currently bullish (will buy assets) or bearish. It is predicted in consideration of events that are happening or are bound to happen which would drag down the prices of the stocks in the market. read more (will sell them).

What indicator predicts sideways market? ›

The indicators used to predict sideways are the Relative Strength Index (RSI), Stochastic Momentum, Average Directional Index (ADI), and Bollinger Bands. The major historical sideways trend occurred between 1966 to 1982. The traders noticed three cylindrical sideways moves in the U.S. stock market.

What is the dark side of stock market? ›

Pump and dump: This is when someone buys a lot of shares of a penny stock, then promotes it heavily to try and get other people to buy it as well. Once the price starts to rise, they sell their shares at a profit and leave everyone else holding the bag.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 16/09/2023

Views: 5687

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.