Nämä ovat Amerikan 10 huonointa osavaltiota asua ja työskennellä vuodelle 2023, ja aivan alareunassa on suuri yllätys (2023)

Koska avoimia työpaikkoja on valtakunnallisesti lähes kaksi kertaa enemmän kuin niihin on tarjolla työntekijöitä, yritykset perustavat myymälän sinne, missä työntekijät ovat.

Joka vuosi osana valtion liiketoimintaympäristön yleisarviointiamme, CNBC:nAmerikan yritysten parhaat osavaltiotTutkimus pohtii, kuinka tervetullut kukin osavaltio on työntekijöille ja heidän perheilleen.

Elämä, terveys ja osallisuus on yksi tutkimuksen kymmenestä kilpailukyvyn kategoriasta. Ja tänä vuonna, kun valtakunnallinen työvoimapula on niin kova, kategoria on saamassa kasvavaa merkitystä meillämetodologia.

Otamme huomioon useita elämänlaatutekijöitä, kuten rikollisuuden, ympäristön laadun ja terveydenhuollon. Tarkastelemme myös lastenhoidon laatua ja saatavuutta, mikä on yksi tärkeimmistä tekijöistä vanhempien saamisessa takaisin työelämään.

Mahdollisimman leveän verkon heittäminen työntekijöille tarkoittaa, että ketään ei käännetä pois. Joten harkitsemme osallisuutta osavaltion laeissa mittaamalla suojaa syrjintää vastaan ​​sekä äänioikeuksia. Ja kanssatutkimuksiaHuomattava prosenttiosuus naisista harkitsee abortin rajoituksia valitessaan asuinpaikkaa sen jälkeen, kun korkein oikeus kumosi Roe v. Wade -tuomion, lisääntymisoikeudet ovat myös osa tämän vuoden yhtälöä.

Kuten Pohjois-Carolinan kuvernööri, demokraatti Roy Cooper kertoi CNBC:lle jälkeennimettiin osavaltioksi nro 1 vuonna 2023, hän on huolissaan voitoista, joita eteläiset osavaltiot ovat saavuttaneet tullakseen taloudellisiksi voimatekijöiksi viime vuosikymmeninä. "Näet edelleen ihmisten menevän Floridaan ja Texasiin, mutta alat nähdä tilanteen heikkenevän ajan myötä. Sivuston valitsijat kertovat sinulle, että näillä ongelmilla on merkitystä, kun yritysten on aika tehdä vaikeita päätöksiä."

Jotkut osavaltiot asettavat tervetuliaismattoa houkutellakseen suurimman, onnellisimman ja monipuolisimman työvoiman –Amerikan parhaat osavaltiot asua ja työskennellä. Nämä eivät ole niitä osavaltioita. Lukujen perusteella nämä ovat Amerikan huonoimpia osavaltioita asua ja työskennellä vuonna 2023.

10. Florida

Floridan kuvernööri Ron DeSantis reagoi allekirjoitettuaan HB 7:n, Individual Freedom -lain, joka tunnetaan myös nimellä "Stop Woke Act" Mater Academy Charter Middle/High Schoolissa Hialeah Gardensissa Floridassa 22. huhtikuuta 2022.

Daniel A. Varela | Miami Herald | Getty Images

Floridan kuvernööri Ron DeSantis toivoo voivansa ratsastaa "War on Woke" Valkoiseen taloon, mutta se ei voita hänen osavaltion pisteitä elämänlaadusta. Osavaltion "Stop WOKE Act -lain", jonka DeSantis allekirjoitti lain vuonna 2022, kannattajat sanovat, että se suojelee työntekijöitä monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden (DEI) aloitteilta, jotka DeSantis sanoo olevan myrkyllisiä. Mutta monet yritykset pitävät DEI:tä taloudellisena välttämättömänä, ja tuomioistuimet ovatiski alaslain osia. Korkeimman oikeuden äskettäisen päätöksen myönteisistä toimista korkeakouluopetuksessa odotetaan kuitenkin johtavan uusiin DEI-ohjelmiin liittyviin juridisiin haasteisiin yritysmaailmassa.

FloridaPohjois-Illinoisin yliopiston tutkijoiden mukaan se on myös yksi vaikeimmista osavaltioista äänestää. DeSantis väittää, että mikään tästä ei estä valtavia ihmisiä muuttamasta Floridaan, ja hänellä on pointti. Valtio johtaa kansakuntaa lähes kaikissa muuttoliikkeissä. Mutta tiukasti elämän, terveyden ja osallisuuden perusteella arvioituna Sunshine State voi olla synkkä paikka.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:129/350 pistettä (Parhaat osavaltiot: D)

Vahvuudet:Ilmanlaatu, lastenhoito, työntekijöiden suojat

Heikkoudet:Osallisuus, lisääntymisoikeudet

9. Arkansas

Little Rockin poliisilaitoksen etsivät ja rikospaikan henkilökunta keräävät todisteita Little Rockissa, Arkansasissa ampumisen jälkeen.

Benjamin Krain | | Getty Images

Harvat osavaltiot ovat kärsineet yhtä pahasti laittomien huumeiden vitsauksesta kuinArkansas, jolla on yksi maan korkeimmista väkivaltarikoksista FBI:n tilastojen mukaan. Kuvernööri Sarah Huckabee Sanders syytti rikosongelmasta kevyitä rangaistuksia sekä vankiloiden ylikuormitusta, joka pakottaa osavaltion vankilajärjestelmän vapauttamaan joitain väkivaltaisia ​​rikollisia ennen kuin he ovat saaneet tuomionsa loppuun. Huhtikuussa hänallekirjoitettu lakikoventamaan rangaistuksia, rajoittamaan ennenaikaista vapauttamista ja rahoittamaan uutta vankilatilaa. Mutta rikollisuus on vain yksi luonnontilan ongelmista. Toinen on terveydenhuolto, jossa esimerkiksi vain 42 hammaslääkäriä jokaista 100 000 asukasta kohden United Health Foundationin mukaan.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:118/350 pistettä (Parhaat osavaltiot: D-)

Vahvuudet:Lastenhoito, ilmanlaatu

Heikkoudet:Rikollisuus, osallisuus, lisääntymisoikeudet, terveydenhuolto

8. Tennessee

Pride-paraati Bonnaroo Music & Arts -festivaaleilla 15. kesäkuuta 2023 Manchesterissa, Tennesseessä.

Douglas Mason | Getty Images Entertainment | Getty Images

Tennesseeon innokkaasti hyväksynyt LGBTQ+:n oikeuksia koskevia lakeja, vaikka se on merkinnyt perustuslaillisuuden rajojen ylittämistä – kuten kielto vetää show-esityksiä, joissa on lapsia, mitä liittovaltion tuomariiski alaskesäkuussa. Tai toinenlakiLiittovaltion tuomari tyrmäsi vuonna 2021, mikä olisi vaatinut yrityksiä kiinnittämään varoituskyltin wc-tiloihin, joissa transsukupuoliset ihmiset ovat sallittuja. Mutta monia muita lakeja on säilynyt, kuten transsukupuolisten nuorten urheilukielto ja lait, jotka tarjoavat uskonnollisia poikkeuksia, joiden ansiosta terveydenhuollon ja lastensuojelun ammattilaiset voivat kieltäytyä palvelemasta transsukupuolisia ihmisiä.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:115/350 pistettä (Parhaat osavaltiot: D-)

Vahvuudet:Lastenhoito, ilmanlaatu

Heikkoudet:Osallisuus, rikollisuus, äänioikeudet

7. Indiana

Matt Carr | Kivi | Getty Images

Alle 10 luvanvaraista lastenhoitopaikkaa 100 000 asukasta kohden,Hoosierin osavaltiossatekee joidenkin perheiden vaikeaksi osallistua täysimääräisesti työelämään. Child Care Aware -järjestön mukaan se on maan toiseksi huonoin luku (Louisianan jälkeen). Myös osavaltion lain mukainen suoja syrjintää vastaan ​​on rajoitettu.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:113/350 pistettä (Parhaat osavaltiot: D-)

Vahvuus:Rikollisuusaste

Heikkoudet:Lastenhoito, osallisuus

6. Missouri

Giuliana Cangelosi, 11, vasemmalla, ja hänen äitinsä Nichole Cangelosi jakavat hetken yhdessä osallistuessaan mielenosoitukseen, joka vastusti korkeimman oikeuden päätöstä kumota liittovaltion aborttioikeuksien suoja perjantaina 24. kesäkuuta 2022 Mill Creek Parkissa Country Club Plazassa. (Emily Curiel / Kansas City Star / Tribune News Service Getty Imagesin kautta)

Emily Curiel | Kansas City Star | Getty Images

Näytä minulle tilanäyttää abortin vastustajille tietä. Vuonna 2019 osavaltiosta tuli ensimmäinen, joka sääti niin sanotun "laukaisulain", joka astui voimaan hetkeä sen jälkeen, kun korkein oikeus kumosi Roe v. Wade -oikeuden vuonna 2022.laki, yksi maan tiukimmista, kieltää kaikki abortit paitsi hätätapauksissa, jotka abortin tarjoajan on todistettava. Myös Missourin väkivaltarikollisuus on maan korkeimpia.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:98 pistettä 350:stä (Huipputaso: F)

Vahvuus:Ilman laatu

Heikkoudet:Äänioikeudet, lisääntymisoikeudet, rikollisuus

4. (tasapeli) Alabama

Äänestäjät seisovat pitkässä jonossa, joka johtaa ovesta äänestämään Beulah Baptist Churchin äänestyspaikalla Montgomeryssa, Alabamassa.

Jim Watson | AFP | Getty Images

Alabamaon yksi Amerikan epäterveimmistä osavaltioista, jossa on neljänneksi eniten ennenaikaisia ​​kuolemia. Vaaliinnovaatio- ja tutkimuskeskuksen mukaan se on myös yksi vaikeimmista osavaltioista äänestää, sillä siellä ei ole ennakkoäänestystä ja rajoituksia postitse äänestämiseen. Työntekijöiden suojelu on rajallista, samoin kuin suoja syrjintää vastaan.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:86 pistettä 350:stä (Huipputaso: F)

Vahvuus:Ilman laatu

Heikkoudet:Äänioikeudet, työntekijöiden suojelu, osallisuus, terveys

4. (tasapeli) Etelä-Carolina

Vanhempi nainen tarkistaa verensokeritasoja diabeteksen kotitestisarjalla. Mustan keskiluokan Amerikan perhe.

Willie B. Thomas | Digitalvision | Getty Images

Etelä-Carolinaon epäterveellinen tila sekä kotona että työssä. Osavaltiossa on maan viidenneksi korkein ammattikuolemien määrä, ja se sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon toistuvien fyysisten ja henkisten ahdistusten osalta. Työntekijöiden oikeudellinen suoja on rajallinen, ja myös osavaltion väkivaltarikollisuus sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:86 pistettä 350:stä (Huipputaso: F)

Vahvuus:Ilman laatu

Heikkoudet:Terveys, työntekijöiden suojelu, osallisuus, rikollisuus, äänioikeudet

3. Louisiana

Elokuvan kuva.

Scott Zdon | Hetki | Getty Images

Vain 76 lisensoitua lastenhoitopaikkaa 4,6 miljoonan ihmisen osavaltiossa ei mikään osavaltio pärjää huonomminLouisianatässä yhä tärkeämmässä elämänlaatumittarissa. Osavaltion lainsäätäjät ovat alkaneet yrittää korjata tilannetta hyväksyessään 44 miljoonan dollarin uutta rahoitusta vuoden 2023 parlamenttiistunnon viimeisinä tunteina ja allekirjoittaneet nopeastilakiKuvernööri John Bel Edwards. Louisiana ei ratkaise lastenhoitoongelmaansa yhdessä yössä, mutta uusi rahoitus on käsiraha Pelikaanin osavaltion huonon elämänlaadun paranemisesta.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:76 pistettä 350:stä (Huipputaso: F)

Vahvuudet:Ei mittareita 25 parhaan joukossa

Heikkoudet:Lastenhoito, rikollisuus, lisääntymisoikeudet

2. Oklahoma

Tohtori Franz Theard konsultoi naista, joka hakee aborttia Oklahomasta, hänen klinikansa Womens Reproductive Clinic, aborttien järjestäjä Santa Teresassa, New Mexicossa 7. toukokuuta 2022. Paul Ratje/The Washington Post Getty Imagesin kautta

Paul Ratje | The Washington Post | Getty Images

Oklahoman yleinen terveys ei ole kunnossa, sillä yksi maan korkeimmista huumeiden väärinkäytöstä ja toiseksi korkein ilman sairausvakuutusta.Sooner StateVuoden 1910 aborttikielto on edelleen maan tiukimpia, jopa sen osavaltion korkeimman oikeuden jälkeeniski alasjoitakin sen osia, kuten säännös, joka edellytti lääketieteellistä hätätilannetta abortin perustelemiseksi. Lain mukaan abortin tekemisestä voidaan tuomita enintään viideksi vuodeksi vankeuteen, ellei toimenpide ole välttämätöntä äidin hengen suojelemiseksi.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:75 pistettä 350:stä (Huipputaso: F)

Vahvuus:Ilman laatu

Heikkoudet:Lisääntymisoikeudet, terveys, äänioikeudet

1. Texas

Pride-lippu nähdään ylhäällä joukossa valmisteltaessa Queer-marssia Texasin osavaltion pääkaupunkiin 15. huhtikuuta 2023 Austinissa, Texasissa. Ihmiset eri puolilta Texasia kokoontuivat yhteen protestoidakseen lainsäätäjien keskuudessa ehdottamia lukuisia LGBTQIA+:n vastaisia ​​ja vetoavia lakeja vastaan.

Brandon Bell | Getty Images

Kuinka 200 000 korkeakoulun koulutettua työntekijää, jotka muuttavat Teksasiin joka vuosi, voisi olla väärässä? Se riippuu siitä, miten sitä katsoo. Koska maan suurin prosenttiosuus ilman sairausvakuutusta on ja toiseksi vähiten perusterveydenhuollon lääkäreitä asukasta kohden, kaikki uudet teksaslaiset saapuvat etsimään synkkää terveydenhuoltojärjestelmää. Teksasissa on maan 13. korkein väkivaltarikollisuus, ja se on 37. sijalla lisensoiduissa lastenhoitolaitoksissa henkeä kohti.

Yksinäisen tähden osavaltiohakkeroi osallisuutta ja lakejakohdennetaan LGBTQ+-väestölle, äänioikeus ja kansakunnan tiukimmatabortin kielto. Kyllä, Texasissa on valtavia taloudellisia mahdollisuuksia, ja se houkuttelee ihmisiä kaukaa ja laajalti. Mutta tällä osavaltiolla on myös joitain Teksasin kokoisia ongelmia elämän, terveyden ja osallisuuden suhteen. Ja se on yksi syy siihen, että osavaltio putosi ensimmäisen viiden parhaan joukosta ensimmäistä kertaa CNBC:n sijoituksen 16-vuotisen historian aikana.

Vuoden 2023 Life, Health & Inclusion -pisteet:53 pistettä 350:stä (Huipputaso: F)

Vahvuudet:Ei mittareita 25 parhaan joukossa

Heikkoudet:Lisääntymisoikeudet, terveys, äänioikeudet, työntekijöiden suojelu, osallisuus

FAQs

Mikä on Yhdysvaltain suurin osavaltio? ›

Alueella asuu noin 78 miljoonaa ihmistä, ja se on puolen Euroopan kokoinen. Konsulaatin toiminta keskittyy Kaliforniaan, joka on väestöltään Yhdysvaltain suurin osavaltio (vajaa 40 miljoonaa asukasta) ja maailman viidenneksi suurin kansantalous. Läntinen USA on maailman johtavia talouskeskuksia monella eri toimialalla.

Onko USA tiheään asuttu maa? ›

Maailman toiseksi väkirikkain maa on Intia, jossa asui vuonna 2018 yli 1,3 miljardia ihmistä. Maailman kolmanneksi väkirikkain maa, Yhdysvallat on jo edellisiä huomattavasti pienempi 327 miljoonalla asukkaallaan.

Onko USA maa? ›

Amerikan yhdysvallat (engl. United States of America, lyh. USA) eli Yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta liittopiiristä, Washington (DC):stä, sekä useista erillisalueista.

Kuka perusti Yhdysvallat? ›

Keskeisimmät perustajaisät ovat John Adams, Benjamin Franklin, Alexander Hamilton, John Jay, Thomas Jefferson, James Madison ja George Washington.

Miksi Amerikassa on osavaltiot? ›

Yhdysvaltain itsenäisyyssodan (1775–1783) jälkeen siirtokuntien edustajat halusivat säilyttää jaon, ja siirtokunnista tuli itsenäisiä valtioita, jotka muodostivat yhdessä liittovaltion. Hallintovalta jaettiin liittovaltion ja osavaltioiden kesken.

Missä USA osavaltiossa eniten suomalaisia? ›

Kaikkiaan suomalaisia tai suomen sukuisia asuu Ancestry ja Ethinity in America –julkaisun mukaan Pohjois-Amerikassa yli 800 000: Yhdysvalloissa 680 000 ja Kanadassa 140 000. Osavaltiotasolla heitä on eniten Michiganissa, kaikkiaan 68 000 henkeä. Toiseksi eniten suomensukuisia löytyy Minnesotasta, sieltäkin 64 000.

Voiko suomalainen muuttaa Amerikkaan? ›

Rekisteröidy asukkaaksi Yhdysvaltoihin

Voidaksesi asua Yhdysvalloissa pysyvästi ja rekisteröityäksesi sinne virallisesti asukkaaksi tarvitset niin sanotun Green Cardin eli pysyvän oleskeluluvan. Virallinen pysyvä oleskelulupa toimii todistuksena siitä, että asut Yhdysvalloissa.

Missä maissa on eniten ihmisiä? ›

YK:n arvioiden mukaan Intia nousee väestöltään suurimmaksi maaksi ensi vuonna. Kiinassa asuu tällä hetkellä 1,426 miljardia ihmistä ja Intiassa 1,412 miljardia. Kolmanneksi eniten väkeä on Yhdysvalloissa.

Onko USA turvallinen maa? ›

Matkailijan kannattaa olla valpas ympäristön suhteen. Kansainvälisen terrorismin uhka on olemassa. Viranomaiset ylläpitävät valmiutta terrori-iskujen varalta muun muassa lentokentillä sekä suuremmissa kaupungeissa.

Mitä matka asiakirjoja tarvitset kun matkustat Yhdysvaltoihin? ›

Vaadittavat matkustusasiakirjat

USA:n kansalaisilla täytyy olla voimassa oleva passi tai muu voimassaoleva matkustusasiakirja, joka sallii saapumisen USA:han. Huomaathan, että kun matkustat USA:n kautta, sinulla tulee olla vaaditut matkustusasiakirjat USA:han saapumista varten, kuten kuvattu yllä.

Montako osavaltiota? ›

Yhdysvaltain osavaltiot ovat Yhdysvaltain 50 hallinnollista aluetta.

Kauanko Yhdysvalloissa saa olla? ›

Alle 90 päivän oleskelu Yhdysvalloissa: USA:n viisumia ei tarvitse hakea. Voit yksinkertaisesti hakea ESTA-lupaa Internetin kautta. ESTA on Yhdysvaltojen myöntämä sähköinen matkustuslupa, joka on voimassa alle 90 päivän oleskelua varten.

Kumpi on isompi Amerikka vai Venäjä? ›

Venäjä on maailman suurin valtio. Se kattaa yli kahdeksasosan Maan asutusta pinta-alasta.

Mihin mennä Jenkeissä? ›

Yhdysvaltojen suosituimmat matkakohteet
  • New York City. New York on edelleen suosituin matkailukohde Yhdysvalloissa. ...
  • Maui, Havaiji. Maui-saari on Havaijin saarten toiseksi suurin. ...
  • Havaijin saari, Havaiji. ...
  • Oahu, Havaiji. ...
  • Las Vegas, Nevada. ...
  • Orlando, Florida.
Dec 5, 2017

Miksi USA tuli mukaan 1 maailmansotaan? ›

1917–1918: Ensimmäinen maailmansota, jossa Yhdysvallat liittyi Saksan vastaiseen rintamaan vasta kolme vuotta sodan alkamisen jälkeen. Osasyynä oli Saksan aloittama sukellusvenesota. Yhdysvallat oli myös kuullut Saksan neuvottelevan Meksikon kanssa hyökkäyksestä Yhdysvaltoihin.

Mikä on Yhdysvaltain suurin kaupunki? ›

Suurimmat kaupungit (asukasluvun mukaan)

New York City – 8 milj. Los Angeles - 4 milj. Chicago - 2,7 milj. Toronto - 2,7 milj.

Mikä osavaltio on the First State? ›

Delaware on osavaltio Yhdysvaltojen itärannikolla. Delaware tunnetaan Yhdysvaltojen ensimmäisenä osavaltiona, sillä se vahvisti Yhdysvaltain perustuslain ensimmäisenä osavaltiona 7. joulukuuta 1787.

Onko New York osavaltio? ›

New York on väkiluvultaan Kalifornian, Texasin ja hiljattain kolmanneksi nousseen Floridan jälkeen Yhdysvaltain neljänneksi suurin osavaltio. Vuoden 2020 väestönlaskennan mukaan sen väkiluku oli 20 201 249, mikä on 4,2 % kasvua vuodesta 2010.

Montako maata Amerikassa on? ›

Amerikan valtiot

Amerikan mantereella sijaitsee yhteensä 35 itsenäistä valtiota.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated: 24/01/2024

Views: 5363

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.