N.J. luopuu monista COVID-rajoituksista 19. toukokuuta. Ravintola, sisätilojen kapasiteettirajoitukset poistettu, mutta sosiaalisen etäisyyden säännöt säilyvät. (2023)

New Jersey liittyy New Yorkiin ja Connecticutiin ja pudottaa monet suurimmista jäljellä olevista tuotteistaankoronaviirusrajoitukset 19. toukokuuta, mukaan lukien kiinteiden, prosenttiperusteisten sisäkapasiteettirajoitusten poistaminen kloravintolat, kuntosalit, vähittäiskaupat ja kirkot – vaikka maskeja ja sosiaalista etäisyyttä koskevat määräykset säilyvät – samalla kun kaikki ulkona kokoontumislakit päättyvät.

Gov.Phil Murphypaljasti suunnitelman maanantaina yhteisessä alueellisessa ilmoituksessa New Yorkin kuvernöörin Andrew Cuomon ja Connecticutin kuvernöörin Ned Lamontin kanssa, jotka molemmat tekevät samanlaisia ​​toimia osavaltioissaan noin 14 kuukautta sen jälkeen, kun pandemia alkoi tuhota Tristate-aluetta.

Kapasiteetin muutos vaikuttaa ravintoloihin, kuntosaleihin, kampaamoihin ja kynsisalongeihin, parturimyymälöihin, vähittäiskauppoihin, elokuvateattereihin, museoihin, palvontapaikkoihin ja huvipuistoihin, joiden kaikkien kapasiteetti on tällä hetkellä rajoitettu 50 prosenttiin New Jerseyssä.

Muutoksen mukaan kapasiteetin prosenttiosuuteen ei perustuisi rajoituksia, mutta yritysten ja tapahtumapaikkojen on silti pidettävä suojelijat tai suojelijaryhmät 6 metrin päässä toisistaan ​​liittovaltion tautientorjuntakeskusten ohjeiden mukaisesti. Ravintolat voivat myös rakentaa fyysisiä väliseiniä, jotka mahdollistavat läheisemmän istumapaikan.

Sillä välin,istuimet sisäbaareissaNew Jerseyssä saa jatkaa perjantaista alkaen samoilla sosiaalisen etäisyyden rajoituksilla. Myös buffetit voivat palata samana päivänä.

Mutta tämä ei ole aivan täysi uudelleen avaaminen New Jerseylle, eikä se tarkoita, että ravintolat ja kaupat näyttäisivät samalta kuin ennen pandemiaa. Ihmisten on silti käytettävä maskia kaikessa sisätoiminnassa, elleivät he syö tai juo.

Lisäksi 6 jalan sosiaalisen etäisyyden vaatimus tarkoittaa todennäköisesti joitain ravintoloita - erityisestipienempiä— ei silti pysty käyttämään täyttä kapasiteettia. Sama koskee monia teattereita ja muita paikkoja, joissa on kiinteät istuimet.

LISÄÄ: Kun N.J.-ravintolat juhlivat COVID-sääntöjen päättymistä, jotkut pelkäävät, että se ei riitä

Murphy sanoi, että jos CDC pudottaa tai vähentää näitä ohjeita - minkä hän odottaa tapahtuvan - New Jersey seuraa esimerkkiä.

"Minulla ei ole täällä sisäpiiritietoa", kuvernööri sanoi. "Arvaan, että tuo 6 jalan luku laskee, jos kansakunta jatkaa edistymistä."

New Jersey jatkaa myöson kapasiteettirajoituksiasisätiloihin katettuihin tapahtumiin, juhliin ja suuriin viihdepaikkoihin. Silti Murphy sanoi, että hän toivoo ottavansa uusia toimenpiteitä tulevina viikkoina.

Kolme osavaltiota keskustelevat edelleen stadionien kapasiteettirajoitusten muutoksista, Cuomo sanoi. New Jerseyn raja stadioneille, joissa on vähintään 1 000 istumapaikkaa, nousee 50 prosenttiin perjantaina.

Murphy totesi myös, että New Jerseyn ulkona kokoontumisrajoitusten poistaminen tarkoittaa, että "tapahtumat, jotka me kaikki yhdistämme kesään, ilotulitusnäytöksistä paraateihin ja osavaltion messuille, voivat mennä eteenpäin, kunhan osallistujat pitävät 6 metrin etäisyyttä."

Muutokset astuvat voimaan 10 päivää ennen Memorial Day -viikonloppua, kesän epävirallista alkua Jersey Shoressa.

LISÄÄ:Tässä ovat COVID-rajoitukset, jotka ovat vielä jäljellä sen jälkeen, kun N.J. ryhtyi merkittäviin uudelleen avaamistoimiin myöhemmin tässä kuussa

Siirrot tulevat hieman yli vuosi Murphyn ja kahden muun kuvernöörin jälkeenlopettaa nämä yritykset väliaikaisestipandemiaa vastaan ​​taistelemaan. New Jersey, New York ja Connecticut ovat olleet viruksen pahiten kärsineitä, ja niillä on ollut myös joitain rajoittavimmista säännöistä, vaikka ne ovatkin vähitellen sallineet yritysten uudelleen avaamisen rajoituksin viimeisen vuoden aikana.

Murphy sanoi, että tämä muutos on mahdollinen, koska New Jersey'sluvut paranevat edelleensamalla kun rokotukset lisääntyvät.

"Nämä ovat tähän mennessä aggressiivisimmat askeleet, joita olemme ottaneet avataksemme uudelleen, ja olemme varmoja, että voimme tehdä tämän turvallisesti, koska määrämme ovat kehittyneet ratkaisevasti oikeaan suuntaan viimeisen kolmen viikon aikana", kuvernööri sanoi maanantai-iltapäivänä.hänen viimeisin koronavirustiedotustilaisuus Trentonissa.

19. toukokuuta alkaen New Jersey:

  • Poista kaikki ulkona kokoontumisrajoitukset, vaikka kaikkien ryhmien on pidettävä vähintään 6 metrin etäisyys toisistaan ​​ja käytettävä maskia, kun sosiaalinen etäisyys ei ole mahdollista.
  • Lopeta prosenttiperusteiset kapasiteettirajoitukset ravintoloissa, vaikka ravintoloiden on pidettävä vähintään 6 jalan etäisyys ryhmien välillä tai asennettava niiden väliin fyysinen osio, joka mahdollistaa läheisemmän istumapaikan. Pöytiä ei myöskään enää rajoiteta kahdeksaan henkilöön.
  • Päätetään uskonnollisten palveluiden, myymälöiden, kuntosalien, henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvien yritysten, sisä- ja ulkohuvipuistojen kapasiteettirajoitukset, vaikka näiden paikkojen on pidettävä vähintään 6 jalan etäisyys ryhmien välillä.
  • Kasvata sisätilojen kokoontumisraja kotibileisiin ja muihin sosiaalisiin tapahtumiin 25 henkilöstä 50 henkilöön. Tarjotut tapahtumat sekä konferenssit, messut ja messut rajoitetaan enintään 250 henkilöön, kunhan sosiaalinen etäisyys säilyy.
  • Nosta vähintään 1 000 kiinteän istumapaikan sisätilojen tapahtumien kapasiteettirajoitus 50 prosenttiin, kunhan lipunmyyntiryhmiä erottaa vähintään 6 jalkaa.

Sillä välin New Jerseyssä ensi maanantaina suunniteltiin joitain uudelleen avaamisvaiheitasiirretty kolme päivää perjantaihin— mukaan lukien ulkotilojen kokoontumisrajoitusten nostaminen 250 hengestä 500 henkilöön ja sisätiloissa järjestettävien tapahtumien, kuten häiden ja tanssiaisten, kokorajoitukset nostamalla 50 prosenttiin, enintään 250 hengelle.

LISÄÄ:N.J. nostaa joitakin COVID-uudelleenavausvaiheita tanssiaisia ​​varten, sallii baarin istuimet ja buffetit perjantaista alkaen

Murphy sanoi, että kaikki muutokset tapahtuvat ja pysyvät "niin kauan kuin emme näe mittarissamme käännettä", mutta lisäsi, että hänellä on "kaikki odotukset", että New Jersey "lyö tämän tavoitepäivän 19. toukokuuta silmällä".

Kuvernööriltä kysyttiin, mikä viesti hänellä on ravintoloihin, jotka eivät pysty saavuttamaan täyttä kapasiteettia kuuden jalan vaatimuksen vuoksi tai koska niillä ei ole varaa pystyttää väliseiniä. Hän sanoi, että virkamiehet eivät yksinkertaisesti nostaneet kapasiteettirajoja 50 prosentista 75 prosenttiin tämän säännön vuoksi.

"Tämä on vastuullisin ja suurin askel, jonka voimme mielestämme ottaa", Murphy sanoi.

Hän ehdotti, että valtio valvoisi 6 jalan etäisyyttä haasteiden ja sakkojen avulla.

Maanantain uutiset tulevat kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Connecticut ilmoitti nostosuunnitelmistaankaikki ulkoilurajoitukset 1.5ja kaikki muut liiketoimintarajoitukset, paitsi sisätilojen peittäminen, 19. toukokuuta. Samaan aikaan New York City ilmoitti viime viikolla suunnitelmistaan"täysin uudelleen" 1. heinäkuuta mennessä.

Maanantaihin asti Murphy oli vastustanut laajan aikajanan julkistamista New Jerseyn uudelleen avaamiselle ja on ilmoittanut sen sijaan lisätoimista sanoen, että osavaltio on liian tiheästi asuttu avatakseen uudelleen heti.

Republikaanit ovat painostaneet Murphya, marraskuussa uudelleenvalintaa hakevaa demokraattia, toimimaan nopeammin tai ainakin julkistamaan tavoitepäivämäärät. Ja perjantaina demokraattitoveri, osavaltion senaattori Dawn Addiego, D-Burlington, kehotti kuvernööriä poistamaan kaikki kapasiteettirajoitukset osavaltiossa 1. heinäkuuta mennessä.

Noin kolmasosa New Jerseyn pienyrityksistäovat suljetut pandemian aikana, sillä aikaayli 2,1 miljoonaa New Jerseyn työntekijääovat hakeneet työttömyyspäivärahaa.

Cuomo kutsui maanantain suunnitelmaa "taloudellisen ja sosiaalisen toiminnan suureksi uudelleen avaamiseksi" kolmiosavaltion alueella. New Yorkin kuvernööri sanoi myös, että vaikka kaikilla osavaltioilla ei ole samoja sääntöjä, ne "täydentävät toisiaan" eivätkä "kuormita toisiaan".

Vaikka kolme kuvernööriä eivät ole toimineet peräkkäin koko pandemian ajan, Murphy sanoi heidän mielestään nämä uudet askeleet "niin merkityksellisinä", että niiden koordinointi oli järkevää.

Michele Siekerka, New Jersey Business & Industry Associationin puheenjohtaja, kutsui maanantain ilmoituksia "tervetulleiksi uutisiksi" ja sanoi, että "New Jerseyn avaaminen kokonaan on jo yli aika".

"New Jerseyssä toimiville yrityksillemme, jotka ovat pystyneet pitämään kiinni sulkemisten ja rajoitusten aikana, meidän on tehtävä kaikkemme auttaaksemme niitä toipumaan nopeasti", Siekerka sanoi. "Meidän on saatava heidän työvoimansa takaisin, keskeytettävä mahdolliset lisätoimeksiannot ja jatkettava pääomasijoitusten tukemista, jotta voimme selvittää, kuinka he toimittavat tuotteitaan ja palvelujaan tulevaisuudessa."

Osavaltion senaattori Kristin Corrado, R-Passaic, vaati maanantaina, että Murphy sallisi myös kaikkien osavaltion hallituksen virastojen avaamisen uudelleen, mukaan lukien työttömyyskeskukset.

"Kuulemme edelleen sadoista työttömistä, jotka eivät pysty ratkaisemaan vaatimuksiaan verkossa tai puhelimitse saadakseen velkaa", Corrado sanoi. "On uskomatonta, että he eivät vieläkään pysty kävelemään työttömyyskeskukseen ratkaisemaan nopeasti kaikkia ongelmiaan kasvokkaisessa keskustelussa."

Murphy sanoi jatkavansa valtion virastojen avaamista uudelleen tapauskohtaisesti.

"Se riippuu toimistosta", hän sanoi.

KORONAVIRUSRESURSSIT:Live karttaseuranta|Uutiskirje|Kotisivu

Yli 3 miljoonaa ihmistä on rokotettu täysin New Jerseyssä maanantaihin mennessä – noin 45 prosenttia osavaltion 6,9 miljoonasta aikuisesta. Osavaltion tavoitteena on saada 70 prosenttia osavaltion tukikelpoisesta väestöstä – noin 4,7 miljoonaa ihmistä – rokotetuksi kesäkuun loppuun mennessä. Yli 4,2 miljoonaa ihmistä – noin 62 % aikuisista – on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Viranomaiset ilmoittivat maanantaina yrityksistään“Operaatio Jersey Summer”auttaa varmistamaan, että osavaltio saavuttaa tavoitteensa saada 70 % aikuisista rokotetuksi ensi kuun loppuun mennessä, nyt kun kysyntä on alkanut laskea. Siihen kuuluu vaellustuntien tarjoaminen osavaltion kuudella rokotuspisteellä, rokotusnumeroiden paikallistaminen, siirrettävät rokotusyksiköt ja ihmisten koputtaminen oviin.

"Olemme viimeisessä suuressa hyökkäyksessä tässä pandemiassa", Murphy sanoi. "Meidän täytyy onnistua siinä hyökkäyksessä."

New Jersey maanantainailmoitti toisesta 880 vahvistetusta koronavirustapauksestaja 16 lisäkuolemaa – ensimmäistä kertaa lokakuun 17. päivän jälkeen, osavaltio oli ilmoittanut alle 1 000 tapauksesta yhden päivän aikana.

Osavaltiossa oli sunnuntai-iltana sairaalahoidossa 1 424 koronaviruspotilasta, mikä on pienin määrä sitten 6. marraskuuta. Ja viimeisin osavaltion laajuinen tartuntanopeus on pudonnut 0,37:ään, mikä on alhaisin pandemian alkamisen jälkeen.

Osavaltion seitsemän päivän keskiarvo vahvistettujen positiivisten testien osalta putosi sunnuntaina 1 614:ään, mikä on 61 % vähemmän kuin kuukausi sitten, ja alhaisin luku on ollut 1. marraskuuta lähtien.

New Jerseyssä, 9,2 miljoonan ihmisen osavaltiossa, 25 616 asukasta on kuollut COVID-19:ään liittyviin komplikaatioihin – mukaan lukien 22 991 vahvistettua kuolemaa ja 2 625 kuolemantapausta, joita pidetään todennäköisinä. Valtiolla oneniten koronaviruskuolemia asukasta kohdenAmerikan osavaltioiden keskuudessa.

NJ Advance Median henkilökunnan kirjoittajaMatt Arcoosallistunut tähän raporttiin.

Journalistimme tarvitsee tukeasi. Tilaa tänäänNJ.com

Brent Johnsonvoidaan tavoittaa osoitteessabjohnson@njadvancemedia.com.

Jos ostat tuotteen tai rekisteröidyt tilin jonkin sivustollamme olevan linkin kautta, voimme saada korvauksen.Selaamalla tätä sivustoa voimme jakaa tietosi sosiaalisen median kumppaneidemme kanssa meidänTietosuojakäytäntö.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 18/09/2023

Views: 5927

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.