Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (2023)

Olet nähnyt heidät hauskoissa lähtölaskentavideoissa YouTubessa. Tai ehkä olet jopa poiminut nimikirjan. On myös satoja online-tietokantoja, joista voit etsiä yleisillä nimillä ja niiden tiheydellä. Mutta mikä on maailman yleisin nimi? Se riippuu siitä, missä päin maailmaa olet.

Mikä on yleisin nimi maailmassa?

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (1)

Kuva kohteestaPexelit

Maailman yleisin nimi liittyy vanhan koulun ammatteihin. Puhumme sukunimistä, kuten "viljelijä" tai "pankkiiri" tai "suutari": sanoja, jotka kuvaavat ihmisten ammatteja. Mutta kaikkialla maailmassa sanan 'smith' eri käännökset ovat yleisin sukunimi. Etunimille "John" on toinen yleinen nimi, joka löytyy monista kulttuureista; mutta rajojen yli jokaisella maalla on oma ainutlaatuinen vastaus kysymykseen "mikä on yleisin nimi maailmassa".

Esimerkiksi Lähi-idässä tai pääosin muslimimaissa yleisin nimi on Muhammed. Jos olet Skotlannissa, se on Cameron McDonald. Tanskassa yleisin nimi on Jens Jensen; ja vaikka se on pienempi maa, löydät silti enemmän ihmisiä tällä nimellä kuin kukaan muu. Viime kädessä, jos vastauksesi kysymykseen "mikä on yleisin nimi maailmassa?" sisältää jonkun, jonka nimi tarkoittaa yleistä ammattia/ammattia tai joka on nimetty kuuluisan henkilön mukaan suurimmista uskonnoista tai kuninkaallisista, olet saanut esimerkin yhdestä maailman yleisimmistä nimistä.

Yleisnimet: 10 suurimman maan kulttuurianalyysi

Joten nyt kun olemme käyneet läpi joitakin esimerkkejä siitä, miten maailman yleisimmät nimet, erittelemme kaikki kymmenen eniten asuttua maata ja yleisimmät nimet, jotka johtuvat kunkin kulttuurista. Tutkimme myös, miksi nämä nimet ovat niin suosittuja kulttuuristen/uskonnollisten arvojen sekä sosiaalisten/poliittisten vaikutusten perusteella.

10. Japani - Väkiluku: 126 168 156

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (2)

Kuvan tekijäSasin Tipchaialkaen ​Pixabay

Japani tunnetaan ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, estetiikastaan ​​ja sushin keksinnöstä. Japanin yleisimmät nimet liittyvät aurinkoon, ilmaan ja vaatteisiin. Yleisin sukunimi on SatÅ, joka tarkoittaa "auttaa". Miehillä yleisin etunimi on Haruto ja naisilla Yui. Miesnimellä on merkitys, joka liittyy aurinkokuviin ja lentämistä, kun taas naisen nimellä on merkitys, joka liittyy lähemmin sitomiseen ja pukeutumiseen.

Yleisimmän miehen nimen vaikutus on neulottu kulttuurin kankaaseen. Se on niin kaikkialla läsnä, että itse nouseva aurinko on kuvattu punaisena Japanin lipussa. Mitä tulee yleisimpään naisennimeen ja sen pukeutumiseen, se saattoi johtua siitä, että vuoteen 1935 asti japanilaisilla tehtailla oli enemmän naispuolisia työntekijöitä kuin miehiä; ja yksi Japanin tärkeimmistä vientituotteista oli ja on edelleen tekstiilit. Ei ole yllättävää, että nimi on edelleen Japanin yleisin.

9. Venäjä - Väkiluku: 142 122 776

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (3)

Kuvan tekijäMichael Siebertalkaen ​Pixabay

Hauska asia Venäjän yleisimmässä nimessä on, että se kääntyy USA:n/Iso-Britannian yleisimmäksi nimeksi, joka on John Smith. Tästä syystä voidaan väittää, että John Smith on vastaus kysymykseen "mikä on yleisin nimi maailmassa". Venäjällä nimi John Smith tarkoittaa Ivan Kuznetsovia. Nimi John voidaan jäljittää sellaisiin hahmoihin kuin Johannes Kastaja, ja yleinen sepän ammatti on antanut meille sukunimen Smith.

8. Bangladesh - Väkiluku: 159 143 001

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (4)

Kuvan tekijäShyamal BanikalkaenPixabay

Bangladesh on maa, jota ympäröivät lähes kokonaan Intia ja Myanmar. Heidän yleisin etunimensä täällä on Khan, ja yleisin sukunimi on "Islam". Nämä nimet tulevat ensisijaisesti siitä, että 90 prosenttia kansalaisista harjoittaa islamia. Lisäksi Khan on sana, joka tarkoittaa "jaloa henkilöä".

7. Nigeria - Väkiluku: 195 300 343

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (5)

Kuvan tekijäEtinosa Yvonnealkaen ​Pixabay

Nigeriassa yleisimmät nimet ovat Emmanual (pojille) ja Esther (tytöille). Nämä nimet ovat peräisin alueen yhteisistä uskonnoista ja kulttuureista ja kertovat vaikutuksesta, joka ulkopuolisilla kansoilla on ollut Nigeriaan tuhansien vuosien ajan. Emmanual tarkoittaa pohjimmiltaan "jumala kanssamme" ja näkyy kaikkialla juutalais-kristillisissä maisemissa. Sama pätee Esteriin; vain tämän nimen merkitys on "tähti".

6. Pakistan - Väkiluku: 207 862 518

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (6)

Kuvan tekijäRizwan sanoialkaen ​Pee​lahdella

Pakistanissa, toisessa muslimimaassa, yleisin miehennimi on Abdul, kun taas yleisin naisen nimi on Aisha. Nämä nimet tarkoittavat "palvelijaa" ja "häntä, joka elää". Yksi yleisimmistä sukunimistä on Abbas, joka tarkoittaa 'perää' tai 'leijonaa'.

5 suosituinta maata ja niiden yleisimmät nimet

Kun menemme yhä pidemmälle luettelossa, kysymys "mikä on yleisin nimi maailmassa?" alkaa painaa entistä enemmän. Tämä johtuu siitä, että näiden maiden kulttuurit ovat niin valtavia, että mitä yleisempi nimi on täällä, sitä todennäköisemmin tällä nimellä on enemmän ihmisiä kuin millään muulla planeetalla. Vaikka ei ole mitään tapaa sanoa varmasti, mitä lähemmäksi ykköstä pääset, sitä todennäköisemmin tiedät, mikä on maailman yleisin nimi.

5. Brasilia - Väkiluku: 208 846 892

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (7)

Kuvan tekijäDavid MarkalkaenPixabay

Kyllä, he sanovat, että Brasiliassa kaikki on suurempaa. Mutta entä nimet? Yleisimmät miesten ja naisten nimet ovat huomattavan raamatullisia. Ne ovat Jose ja Maria, jotka ovat Johnin ja Marian espanjankielisiä translitteraatioita. Joten tavallaan kyllä, nämä kaksi hahmoa ovat yksi historian kuuluisimmista pareista. Yleisin sukunimi on Silva, joka tarkoittaa "metsää tai metsää".

4. Indonesia - Väkiluku: 262 787 403

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (8)

Kuvan tekijäAfik Eleckalkaen ​Pixabay

Indonesia on Kaakkois-Aasian kansojen sulatusuuni, ja sillä on rikas kieli- ja nimeämishistoria. Esimerkiksi yksi yleisimmistä nimistä tässä maassa on "Prasetya", joka tarkoittaa "onnea ja kohtaloa". Yksi yleisimmistä sukunimistä on Sukarno, joka on yhdistelmä sanskritin sanasta "hyvä" Indonesian ensimmäisen presidentin nimeen.

3. Amerikan Yhdysvallat - Väkiluku: 329 256 465

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (9)

Kuvan tekijäValimo Coalkaen ​Pixabay

Toinen kansakunnan sulatusuuni, josta olet ehkä kuullut: Yhdysvallat. Amerikassa yleisin nimi on 'John Smith', mutta viime vuosina David ja Robert ovat lyhyesti pitäneet miesten titteliä. Naisille se on joko Mary tai Maria, perinnöstäsi riippuen. Kaikki nämä nimet ovat kristittyjä, paitsi Robert. Tällä nimellä on englannin/germaaniset juuret.

2. Intia - Väkiluku: 1 296 834 042

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (10)

Kuvan tekijäwiganparky0alkaenPixabay

Maan toiseksi väkirikkaimmassa maassa miesten yleisin nimi on Arav, joka tarkoittaa 'rauhallista'. Naisten yleisin etunimi on Aadhya, joka tarkoittaa "ensimmäistä voimaa". Mitä sukunimiin tulee, yleisin on "Acharya", joka tarkoittaa "vaikuttava opettaja tai mentori". Nämä nimet puhuvat intialaisista elinikäisen oppimisen ihanteista ja tasapainosta sekä aineellisessa että henkisessä maailmassa.

1. Kiina - Väkiluku: 1 384 688 986

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (11)

Kuvan tekijäDouglas ChapmanalkaenPixabay

Tämä on maailman väkirikkain maa, ja sillä voi olla vastaus kysymykseen "mikä on maailman yleisin nimi?" Täällä yleisimmät miesten ja naisten nimet ovat Zhang Wei ja Wang Fang, jotka tarkoittavat vastaavasti "hyvää" ja "aromaattista". Entä yleisin sukunimi? Se olisi Wang: yli 92 miljoonan ihmisen yhteinen nimi. Ja koska Kiinassa on 34 miljoonaa enemmän miehiä kuin naisia, vastaus kysymykseen "mikä on yleisin nimi maailmassa?" voisi olla vain 'Zhang Wei Wang.

Syleilemässä vastakohtaa: maailman harvinaisimmat nimet

Joten nyt kun tiedät maailman yleisimmät nimet, mitkä niistä saattavat olla ainutlaatuisimpia? No, tässä on monta tekijää pelissä. Nimet, kuten laji, voivat kuolla sukupuuttoon, kun perheen viimeinen jäsen kuolee sukupuuttoon. Tämä on voinut johtua useista syistä, mukaan lukien sairaudet, sodat tai jopa kansanmurha. Mutta jotkut nimet ovat vain hädin tuskin kestäneet. Tässä on joitain ainutlaatuisimmista valitsemistamme.

Harvinaisia ​​naisten nimiä

Jotkut ainutlaatuisimmista naisten nimistä sisältävät sanoja, kuten Alabama, Arantxa, Bentlee, Chi Chi, Diem, Drishti ja Esma. Vaikka joillakin näistä nimistä on merkityksiä, osa niistä on kuviteltu tai annettu (todennäköisimmin siksi, että vanhemmat pitävät niiden kuulostavasta).

Mikä on yleisin nimi maailmassa? Vihje: Olet varmasti kuullut sen ennen - söpö lemmikin nimi (12)

Kuvan kauttaPexelit

Harvinaisia ​​miesten nimiä

Mitä tulee miehiin, joitain epätavallisia nimiä ovat Abbot, Bobo, Everest, Jedi, (kyllä ​​Star Wars -fanit) Shepherd, Rufus ja Willis. Jälleen joillakin näistä nimistä on erityisiä merkityksiä, jotka ulottuvat syvälle historiaan, kun taas toiset ovat osoitus muistista ja majesteettisuudesta (kuten ikoninen Mount Everest).

Johtopäätös

Mitä aiot ottaa huomioon nimistä, joita voit valita? Valitsetko perinteen perusteella? Kaunis kuva? Legendaarinen henkilö jota ihailet? Hyvä uutinen on, että valinta on täysin sinun.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 02/12/2023

Views: 5349

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.