Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (2023)

Kana ja parsakaali ruskeakastikkeella on suosittu kiinalainen noutoruoka. Tämä kana-parsakaaliresepti näyttää, kuinka valmistat sen herkullisella kiinalaisella ruskeakastikkeella.

Reseptimme käyttää samaa tekniikkaa kuin kiinalaiset ravintolat. Parsakaali blanšoidaan ja kana paistetaan erikseen. Aromit ja kastike keitetään ja sakeutetaan maissitärkkelyslietteellä (2 rkl maissitärkkelystä sekoitettuna 2 rkl vettä), ja kaikki sekoitetaan lopussa.

Kun olet oppinut valmistamaan kiinalaista kanaa ja parsakaalia kotona, et enää palaa tilaamaan noutoruokaa!

Ruskea kastike vai valkokastike?

Kun työskentelin kiinalaisissa ravintoloissa, myös vanhempieni omassa perheravintolassa, tarkastelimme aina asiakkailta, halusivatko he heidän kanaa ja parsakaalia ruskealla vai valkokastikkeella.

Ruskeakastike oli ylivoimainen suosikki, luultavasti johtuen soija- ja osterikastikkeen syvästä umami-mausta ja sen täyteläisestä, houkuttelevasta meripihkan väristä.

Siitä huolimatta monet suojelijat halusivat heidänkanaa parsakaalilla valkokastikkeessa. Samanlainen kuin meillämoo goo gai pannu, brokkoli valkokastikkeella saa makunsa pääasiassa inkivääristä, valkosipulista, seesamiöljystä ja kiinalaisesta riisiviinistä (Shaoxing-viini). Ilman soijakastikkeen vahvaa makua, ruuan herkät maut pääsivät läpi. Tietenkin sitten oli tervettä väkijoukkoa, joka halusi, että broileri valkaistiin ja valkokastikeversiossa käytettiin vähemmän öljyä.

Jos pidät kiinalaisesta kanasta ja parsakaalista ruskeakastikkeella, seuraa tätä reseptiä. Jos pidät omastasi valkokastikkeella, meillä onreseptisitäkin varten!

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (1)

Pitäisikö minun käyttää tummaa vai valkoista lihaa?

Kiinalaiset ravintolat käyttävät melkein aina kananrintaa kanan ja parsakaalin valmistukseen, koska useimmat amerikkalaiset pitävät valkoisesta lihasta.

Jos kuitenkin pidät tummasta lihasta, voit valmistaa herkullisen kotitekoisen kanan reisien avullatummaa lihaabrokkoli ruskealla kastikkeella.

Kananreisien rasvapitoisuus on korkeampi ja niitä on vaikeampi kypsentää. Ne ovat myös mehukkaampia ja tuoksuvat aivan kutenfriteerattu kanakuumassa wokissa kypsennettynä!

Mitä kana- ja parsakaalikastikkeessa on?

Perussekoituskastikekoostuu aromaattisista aineista, kuten inkivääri ja valkosipuli, tumma ja tavallinen soijakastike, seesamiöljy, osterikastike, sokeri, kiinalainen riisiviini (Shaoxing-viini) ja valkopippuri.

Maissitärkkelystä käytetään kastikkeen sakeuttamiseen niin, että se peittää kanan ja vihannekset.

Oletko kyllästynyt vain parsakaaliin? Tätä menetelmää voidaan soveltaa moniin erilaisiin ruokiin, joissa on mitä proteiineja tai vihanneksia haluat.

Kun olet oppinut valmistamaan tämän aidon noutoruoka-kiinalaisen kanan ja parsakaalin reseptin, tutustu reseptiimmeKiinalainen paistamiskastikenähdäksesi, kuinka voit soveltaa sitä kaikkiin ruokiin, joista voit unelmoida.

Pikanäppäimiä ja vinkkejä kanan ja parsakaalin valmistukseen kotona

 • Hanki esipestyt, valmiiksi leikatut parsakaalikukat ja käytä ne suoraan pussista.
 • Viipaloi kana ja marinoi yön yli, jotta se valmistuu nopeasti ja helposti seuraavana päivänä.
 • Valmista omasikotitekoista paahdettua kastikettaajoissa ja säilytä se jääkaapissa mukavuuden vuoksi.
 • Älä kypsennä kanaa liikaa. Kananrintojen kypsentäminen, kunnes se on juuri valmis, on taidetta, joka sinun on hallittava!
 • Keitä paljon riisiä etukäteen (tai jätä riisi kokonaan väliin, koska kana ja parsakaali ovat loistava vähähiilihydraattinen ateria)!

Kanan ja parsakaalin reseptiohjeet

Aloita marinoimalla kana. Lisää kulhoon viipaloitu kana, 3 rkl vettä, 1 rkl osterikastiketta, 1 tl maissitärkkelystä ja 1 ½ tl kasviöljyä.

Hiero marinadin ainesosia broilerin joukkoon käsin, kunnes kaikki neste on imeytynyt kanaan. Laita sivuun 10 minuutiksi.

Kana imee itseensä osterikastikkeen ja veden, jolloin kana on kosteaa, mureaa ja herkullista.Katso lisätietoja ja kanan valmistaminen perunoita vartenBillin viesti Chicken velveting 101:stä.

(Video) Ruskeakastike lihapullille

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (2)

Valmista seuraavaksi kastike. Lisää pieneen kulhoon tai mittakuppiin lämmin kanaliemi, sokeri, olen paju, tumma olen paju,osteri kastike, seesamiöljyja valkopippuri.Sekoita kaikki hyvin yhteen ja aseta sivuun.

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (3)

Kiehauta vesi wokissa ja keitä parsakaalia 1 minuutti (tai 2 minuuttia, jos pidät parsakaalista pehmeämmästä). Poista kanssasihämähäkki, valuta ja laita sivuun.

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (4)

Puhdista ja kuivaa wok. Laita se korkealle lämmölle savukseen asti. Lisää 2 rkl kasviöljyä ja paista kanaa joka puolelta läpinäkymättömäksi (tämän pitäisi kestää vain noin 3 minuuttia).

Sammuta lämpö, ​​poista kana ja laita sivuun. Kana on noin 90 % kypsä, mutta kypsennetään uudelleen lopussa.

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (5)

Pesemättä wok-pannua, aseta liekki keskilämmölle. Lisää toinen ruokalusikallinen öljyä sekä valkosipuli ja inkivääri (jos käytät).

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (6)

Sekoitavalkosipuli jainkivääri5 sekuntia ja lisää Shaoxing-viini wokin kehän ympärille. Kaada sitten joukkoon kastike.

Käytä sinunwok-lastallasekoita kastiketta wokin reunoille, jotta se sulaa, ja anna sen kiehua.

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (7)

Sekoita maissitärkkelys ja vesiliete ja valuta seos kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 10-15 sekuntia, kunnes se on paksua ja kastikemaista.

Tarkempia tietoja monista tavoista käyttää maissitärkkelystä saadaksesi aitoja tuloksia kotona resepteillämme on artikkelissammeKuinka käyttää maissitärkkelystä kiinalaisessa ruoanlaitossa.

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (8)

Heitä seuraavaksi joukkoon kana ja sen mehut sekä blansoitu parsakaali. Paista sekoitellen, kunnes kana ja parsakaali ovat peittyneet kastikkeessa.

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (9)
(Video) Jauhelihakastikkeen aatelia
Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (10)

Tässä vaiheessa voit tehdä säätöjä. Jos pidät ruskeasta kastikkeesta tummempana, lisää ripaus tummaa soijakastiketta. Lisää maissitärkkelyslietettä, jos kastike on liian ohutta, tai lisää kanalientä tai vettä, jos kastike on liian paksua.

Tarjoile kanssahöyrytetty riisi.

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (11)

Jos pidät tästä reseptistä, kokeile ravintolalaatuammeNaudanlihaa ja parsakaaliaruokalaji!

Katso video!

Etsitkö autenttisempia reseptejä?Liity sähköpostilistallemme ja muista seurata meitäPinterest,Facebook,Instagram, jaYoutube!

4.96alkaen246ääniä

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella

Kana ja parsakaali on suosittu kiinalainen noutoruoka. Tämä kana-parsakaaliresepti on aito ravintolaversio herkullisella ruskeakastikkeella.

kirjoittaja:Laskuttaa

Kurssi:Kana

Keittiö:Kiinalainen

(Video) PARAS KASTIKE KAIKKEEN?! (Mild Sauce) Feat. Rapeaa Kanaa ja Ranskalaiset | Karanteenikokki ep. 34

Kanaa ja parsakaalia ruskeakastikkeella (12)

palvelee:4

Valmistelut:15pöytäkirja pöytäkirja

Kokki:15pöytäkirja pöytäkirja

Kaikki yhteensä:30pöytäkirja pöytäkirja

Tulosta

Rate

Ainesosat

Kanalle:

 • 12 unssia luuton nahaton kananrinta (tai reidet, 340g)
 • 3 ruokalusikallista vettä (45 ml)
 • 1 ruokalusikallinen osteri kastike
 • 1 teelusikallinen maissitärkkelys
 • 1 1/2 teelusikallista kasviöljy

Muulle ruoalle:

 • 2/3 kuppi vähän natriumia sisältävä kanalientä (160 ml, lämmitetty)
 • 1 1/2 teelusikallista sokeria (tai ruskeaa sokeria)
 • 1 1/2 ruokalusikallista olen paju
 • 2 teelusikallista tumma olen paju
 • 1 ruokalusikallinen osteri kastike
 • 1 teelusikallinen seesamiöljy
 • 1/8 teelusikallinen valkopippuri
 • 4 kupit parsakaalin kukinnot (300g)
 • 3 ruokalusikallista kasviöljy (jaettu)
 • 2 neilikka valkosipuli (jauhettu)
 • 1/4 teelusikallinen tuoretta inkivääriä (raastettu, valinnainen)
 • 1 ruokalusikallinen Shaoxingin viini
 • 2 ruokalusikallista maissitärkkelys (sekoitettu 2 ruokalusikalliseen vettä maissitärkkelyslietteen muodostamiseksi)

Ohjeet

 • Aloita marinoimalla kana. Lisää kulhoon viipaloitu kana, 3 rkl vettä, 1 rkl osterikastiketta, 1 tl maissitärkkelystä ja 1 ½ tl kasviöljyä. Hiero marinadin ainesosia broilerin joukkoon käsin, kunnes kaikki neste on imeytynyt kanaan. Laita sivuun 10 minuutiksi.

  (Video) Näin kokkaillaan RUSKEA KASTIKE neljään tapaan! | Karanteenikokki ep.3

 • Valmista seuraavaksi kastike. Lisää pieneen kulhoon tai mittakuppiin lämmin kanaliemi, sokeri,olen paju,tumma olen paju,osteri kastike,seesamiöljyjavalkopippuri. Sekoita kaikki hyvin yhteen ja aseta sivuun.

 • Kiehauta vesi wokissa ja keitä parsakaalia 1 minuutti (tai 2 minuuttia, jos pidät parsakaalista pehmeämmästä). Valuta ja aseta sivuun.

 • Puhdista ja kuivaa wok. Laita se korkealle lämmölle savukseen asti. Lisää 2 rkl kasviöljyä ja paista kanaa, kunnes se on läpinäkymätön kaikilta puolilta (tämän tulisi kestää vain noin 3 minuuttia). Sammuta lämpö, ​​poista kana ja laita sivuun. Kana on noin 90 % kypsä, mutta kypsennetään uudelleen lopussa.

 • Pesemättä wok-pannua, aseta liekki keskilämmölle. Lisää toinen ruokalusikallinen öljyä sekä valkosipuli ja inkivääri (jos käytät). Sekoitavalkosipulijainkivääri5 sekuntia ja lisää Shaoxing-viini wokin kehän ympärille. Kaada sitten joukkoon kastike. Sekoita wok-lastalla kastiketta wokpannun reunoille, jotta se sulaa ja anna sen kiehua.

 • Sekoita maissitärkkelys ja vesiliete ja valuta seos kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 10-15 sekuntia, kunnes se on paksua ja kastikemaista.

 • Heitä joukkoon kana ja sen mehut sekä vaalennettu parsakaali. Paista sekoitellen, kunnes kana ja parsakaali ovat peittyneet kastikkeessa.

 • Tässä vaiheessa voit tehdä säätöjä. Jos pidät ruskeasta kastikkeesta tummempana, lisää ripaus tummaa soijakastiketta. Lisää maissitärkkelyslietettä, jos kastike on liian ohutta, tai lisää kanalientä tai vettä, jos kastike on liian paksua. Tarjoile höyrytetyn riisin kanssa.

ravintosisältö

Kalorit:287kcal(14 %) Hiilihydraatit:14g(5 %) Proteiini:23g(46 %) Rasva:16g(25 %) Tyydyttynyt rasva:11g(55 %) Kolesteroli:54mg(18 %) Natrium:829mg(35 %) kalium:650mg(19 %) Kuitu:2g(8 %) Sokeri:3g(3 %) A-vitamiini:590IU(12 %) C-vitamiini:82.7mg(100 %) Kalsium:50mg(5 %) Rauta:1.3mg(7 %)

ravitsemustietojen vastuuvapauslauseke

TheWoksofLife.com on kirjoitettu ja tuotettu vain tiedoksi. Vaikka teemme parhaamme tarjotaksemme ravitsemustietoa yleisenä ohjeena lukijoillemme, emme ole sertifioituja ravitsemusasiantuntijoita, ja annettuja arvoja tulee pitää arvioina. Tekijät, kuten ostetut tuotemerkit, luonnolliset vaihtelut tuoreissa ainesosissa jne. muuttavat minkä tahansa reseptin ravitsemustietoja. Myös erilaiset online-laskimet tarjoavat erilaisia ​​tuloksia lähteistään riippuen. Saadaksesi tarkat ravintoarvotiedot reseptiä varten, käytä haluamasi ravintolaskuria määrittääksesi ravintotiedot todellisista ainesosista ja käytetyistä määristä.

Teitkö tämän?Tägää meidät Instagramiin@thewoksoflife,tilaa sähköpostilistamme, ja muista seurata meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää reseptejä!

@thewoksoflife

(Video) Herkullisen kermainen kanakastike

Videos

1. Kari Aihisen parhaat lihapullat 🍽 I Makuja
(MTV Uutiset)
2. Hard Kokki: Kotitekoinen lihaliemi ja kastike
(Hard Kokki)
3. Maailman parhaat nopeat lihapullat - resepti - video #isientekemääruokaa
(#isinkeittiöstä)
4. Mehevät lihapullat ja talon kermakastike
(MKähäri)
5. Lihapullavuoka resepti | Slow Food | Hitaasti hyvä tulee
(Jeenonen)
6. 18 RUOKAVINKKI MAKARONI PERUNA SIPULI HERKKU TERVEELLINEN ERIKOISHERKKU
(Pasi Viheraho 1.)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 08/09/2023

Views: 5519

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.