Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (2023)

Tämä on helppo paistettua kastikeresepti, jolla voit valmistaa nopeasti kotitekoisia paistoksia mistä tahansa lihasta tai vihanneksista!

Kaikista täällä Woks of Lifen resepteistä saatat palata tähän useimmiten sekä monipuolisuuden että maun vuoksi.

Vuosien varrella kiinalaisissa ravintoloissa työskennellessäni ja ruoanlaitossa olen tehnyt monia ruokia kiinalaisessa ruskeassa kastikkeessa. Tein joka päivä sellaisia ​​ruokianaudanlihaa ja parsakaalia,kanaa pavuilla, janaudanlihaa sienillä.

Teimme jopa ruokia, kutenmoo goo gai pannujakanaa pavunversoilla(perinteisesti valkokastikkeessa valmistettu) "ruskeakastikkeella" pyynnöstä. Niin usein tuo runsas tumma kastike oli nälkäisten asiakkaiden ensimmäinen valinta, ja hyvästä syystä. Se on maukasta. Se sanoi, että meillä on myösMonikäyttöinen kiinalainen valkokastike reseptimyös!

Ultimate Meal Prep

Kun nälkäiset sisäänkävijät odottavat tilauksiaan kymmenessä minuutissa tai vähemmän, on hyvä, että sinulla on arsenaali pikanäppäimiä prosessin helpottamiseksi. Yksi tällainen oikotie oli monikäyttöinen ruskea kastike, jota voidaan käyttää useiden ruokien pohjana, mukaan lukien yhä suositumpi.Naudanlihaa ja parsakaalia.

Tämä varmisti, että kuka tahansa wok-asemalla työskentelevä teki saman hyvänmakuisia ruokia joka kerta. Johdonmukaisuus ja nopeus ovat kaksi erittäin tärkeää vaatimusta hyvälle kiinalaiselle ravintolalle.

Se, mikä ravintolassa oli kätevää, ulottuu myös kodin mukavuuteen. KunJudy ja minä olimme molemmat nuoria, töissä ja huolehtiessamme kahdesta nuoresta tyttärestämme. Minulla oli tapana viipaloida vihanneksia ja lihaa viikonloppuisin tai iltaisin ja annostella ruokia kaksi tai kolme kerrallaan, jotta ne olivat valmiina jääkaapissa. .

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (1)

Kun Judy hakee lapset koulun jälkeisestä ohjelmasta matkalla kotiin töistään New York Citystä, pääsin töistä kotiin ja aloin riisinkeitin, avaa viipaloidut lihat ja paloitellut kasvikset, avaa kotitekoinen paistamiskastike ja olin valmis wokkiin! Vain kymmenen minuutin lieden edessä stressitön illallinen oli ajoissa pöydällä, loput illasta itsellemme.

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (2)

Mitä Sekoitus-Fry-kastikereseptimme sisältää?

Kiinalainen ruskeakastike on saanut nimensä soijakastikkeen ja erityisesti tumman soijakastikkeen väristä, ainesosasta, joka antaa sille täyteläisen meripihkan värin.

Kaikki mitä tarvitset tämän kastikkeen valmistamiseen, on lueteltu artikkelissamme10 välttämätöntä kiinalaista ruokakomero ainesosaa.Itse asiassa näiden ainesosien avulla voit valmistaa suurimman osan sivustollamme olevista resepteistä!

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (3)

Tämä kastike sisältää (vasemmalta oikealle):

 • Kanalientä
 • Shaoxingin viini(voi korvata kuivan sherrykeittoviinin)
 • olen paju
 • Sokeri
 • Osteri kastike
 • Dark, olen Willow
 • Seesamiöljy
 • Valkopippuri
 • suolaa (ei kuvassa)

Maustasi riippuen voit halutessasi lisätä niitähoisin kastike, riisiviinietikkaa tai jotainkotitekoista chiliöljyäsinun. Voit viimeistellä sen oman makusi mukaan, mikä on kotona ruoanlaiton kauneus.

Vieritä alas reseptikorttiin, josta löydät määrät/koko reseptin sekä ohjeet tämän kastikkeen käyttämiseen minkä tahansa lihan/vihannesten kanssa.

Voinko tehdä kasvissyöjä/vegaaninen/gluteenitonta paistamiskastiketta?

Lyhyt vastaus on: kyllä!

Kasvissyöjä/vegaaninen paistokastikkeen valmistaminen:

 • Korvaa kanaliemi kasvis- tai sieniliemellä.
 • Korvaavakasvissyöjä osterikastikeosterikastikkeelle (kasvisperäinen osterikastike valmistetaan sienistä).

Gluteenittoman paistokastikkeen valmistaminen:

 • Käyttäägluteeniton soijakastiketaitamari.
 • Tumma soijakastike on reseptissä lähinnä värin vuoksi, joten jätä se pois. Väri ei ole aivan yhtä ruskea, mutta maku on silti hyvä.
 • Käytägluteeniton osterikastike. Lee Kum Kee -brändi valmistaa sellaisen, jota käytämme gluteenittomaan ruoanlaittoon!

Mitä sillä voi kokata?

Voit valmistaa melkein minkä tahansa liha- ja vihannesruoan tämän peruskastikkeen kanssa.

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (4)

Minulla oli tapana tehdä jääkaapin puhdistettavia paistamisruokia joka perjantai niin, että viikosta jäi jäljelle mitä tahansa proteiinia, jota meillä oli pakastimessamme, kuten naudanlihaa, kanaa, sianlihaa tai katkarapuja.

Olipa sinulla porkkanoita, paprikaa, sipulia, selleriä, lumiherneitä, herneitä, pavunversoja, bok choya jne. jäljellä tai helposti saatavilla jääkaapissasi, voit käyttää mitä tahansa yhdistelmää.Vieritä alas reseptikorttiin saadaksesi koko ainesosaluettelon ja reseptin!

Kuinka käyttää tätä paistamiskastiketta:

1. Marinoi proteiinisi:

Marinoi 12 unssia viipaloitua naudanlihaa, kanaa tai sianlihaa:

 • 2 ruokalusikallista vettä
 • Ripaus tai enemmän ruokasoodaa (vain naudanlihalle)
 • 1 rkl osterikastiketta
 • 1 tl kasviöljyä
 • 1 tl maissitärkkelystä

Anna lihan vetäytyä vähintään 20 minuuttia. Lisätietoja lihan valmistamisesta ja sametistamisesta paistamiseen on osoitteessa:

Kanan sametointi paistamista varten
Naudanlihan valmistaminen paistamista varten
Porsaan sametointi paistamista varten
Kuinka valmistaa katkarapuja kiinalaiseen ruoanlaittoon

2. Valmista aromaattiset tuotteet:

Tykkään leikata aromaattini tuoreena, joten jauhan niistä 3 neilikkaavalkosipuli, raasta teelusikallineninkiväärija ehkä siivu 1 tai 2sipulia2 tuuman pituisiksi, jos minulla on niitä.

3. Viipaloi vihannekset:

Valmistelen vihannekset etukäteen, viipaloin selleriä, porkkanaa, paprikaa, lumiherneitä, sipulia, sieniä, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja/tai parsakaalia. Käytä mitä haluat ja leikkaa kasvikset riittävän pieniksi/ohuiksi, jotta ne kypsyvät nopeasti (eli pari minuuttia).

4. Valmistele sakeutusaine:

2 ruokalusikallista vettä sekoitettuna 2 ruokalusikalliseenmaissitärkkelys.

5. Paista liha:

Lisää 2 ruokalusikallista kasviöljyä kuumaan wokkiin (sen pitäisi olla melkein savuavaa). Lisää liha, paista molemmin puolin ja laita sivuun.

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (5)

6. Kokoa Sekoituspaista

Lisää toinen ruokalusikallinen öljyä ja lisää valkosipuli ja inkivääri. (Jos viipaloit myös kampasipulia, voit lisätä valkosipulin valkoiset osat tässä vaiheessa.)

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (6)

Lisää muutaman sekunnin kuluttua vihannekset ja paista sekoitellen 1 minuutti tai kunnes ne ovat juuri pehmenneet.

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (7)

Lisää noin 2/3 kupillista paahtopaistiketta (enemmän tai vähemmän riippuen siitä, kuinka paljon kastiketta pidät) ja kuumenna kiehuvaksi...

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (8)

Ja lisää paistettu liha.

Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon maissitärkkelyslietettä, kunnes kastike on tarpeeksi paksua lusikan peittämiseksi (saatat tarvita hieman enemmän tai vähän vähemmän maissitärkkelyslietettä riippuen siitä, kuinka paljon kastiketta olet lisännyt ja kuinka korkea lämpö on). Lisää kampasipulien vihreät osat (jos käytät) ja keitä vielä 15-20 sekuntia.

Tarkempia tietoja monista tavoista käyttää maissitärkkelystä saadaksesi aitoja tuloksia kotona resepteillämme on artikkelissammeKuinka käyttää maissitärkkelystä kiinalaisessa ruoanlaitossa.

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (9)

Tarjoile riisin päällä!

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (10)

Teimme näissä kuvissa esimerkkinä naudanliha- ja kasvissekoitetun, mutta tämän menetelmän käyttötapoja on loputtomasti. Kerro meille ajatuksesi ja ideasi alla olevissa kommenteissa!

Etsitkö autenttisempia reseptejä?Liity sähköpostilistallemme ja muista seurata meitäPinterest,Facebook,Instagram, jaYoutube!

4.96alkaen104ääniä

Kiinalainen Stir-Fry-kastike

Valmista kuten kiinalaiset ravintolat tällä helpolla paistamisreseptillä. Valitse mikä tahansa lihan ja vihannesten yhdistelmä valmistaaksesi jatkuvasti hyvänmakuisia kotitekoisia perunoita.

kirjoittaja:Laskuttaa

Kurssi:Pääateria

Keittiö:Kiinalainen

Helppo sekoituskastike: Kaikkeen lihaan/vihanneksiin! - Elämän wokit (11)

palvelee:12

Valmistelut:5pöytäkirja pöytäkirja

Kaikki yhteensä:5pöytäkirja pöytäkirja

Tulosta

Rate

Ainesosat

 • 1 1/2 kupit kanalientä (tai kasvis- tai sienilientä; 350ml)
 • 1 ruokalusikallinen Shaoxingin viini
 • 1 ruokalusikallinen fariinisokeri (tai kidesokeria)
 • 2 teelusikallista seesamiöljy
 • 1/4 kuppi olen paju (voi subgluteenitonta soijakastiketta tai tamaria)
 • 1 1/2 ruokalusikallista tumma olen paju
 • 2 ruokalusikallista osteri kastike (tai kasvis- tai gluteenitonta osterikastiketta)
 • 1/4 teelusikallinen valkopippuri
 • 1/4 teelusikallinen suola

Yhdysvaltain tapana-Metrinen

Ohjeet

 • Yhdistä tiiviissä kannellisessa purkissa (täytyy sisältää 2 kupillista nestettä) kaikki paistamiskastikkeen ainekset yhteen ja ravista hyvin.

 • Tämä kastike säilyy muutaman viikon jääkaapissa; sinun tarvitsee vain mitata ja kaataa mitä tarvitset astiallesi.

Vinkkejä ja huomautuksia:

Kastiketta riittää noin kolmeen ruokalajiin. Ravintotiedot ovat yhdelle kahdestatoista kastikeannoksesta olettaen, että per ruokalaji on 4 annosta.

ravintosisältö

Kalorit:22kcal(1 %) Hiilihydraatit:2g(1 %) Proteiini:1g(2 %) Rasva:1g(2 %) Tyydyttynyt rasva:1g(5 %) Natrium:535mg(22 %) kalium:40mg(1 %) Kuitu:1g(4 %) Sokeri:1g(1 %) Kalsium:3mg Rauta:0.2mg(1 %)

ravitsemustietojen vastuuvapauslauseke

TheWoksofLife.com on kirjoitettu ja tuotettu vain tiedoksi. Vaikka teemme parhaamme tarjotaksemme ravitsemustietoa yleisenä ohjeena lukijoillemme, emme ole sertifioituja ravitsemusasiantuntijoita, ja annettuja arvoja tulee pitää arvioina. Tekijät, kuten ostetut tuotemerkit, luonnolliset vaihtelut tuoreissa ainesosissa jne. muuttavat minkä tahansa reseptin ravitsemustietoja. Myös erilaiset online-laskimet tarjoavat erilaisia ​​tuloksia lähteistään riippuen. Saadaksesi tarkat ravintoarvotiedot reseptiä varten, käytä haluamasi ravintolaskuria määrittääksesi ravintotiedot todellisista ainesosista ja käytetyistä määristä.

Teitkö tämän?Tägää meidät Instagramiin@thewoksoflife,tilaa sähköpostilistamme, ja muista seurata meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää reseptejä!

@thewoksoflife

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 24/08/2023

Views: 5521

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.