Elon Musk yritti muuttaa PayPalin nimellä X.com. Hänet erotettiin toimitusjohtajan tehtävästä. (2024)

Kuunnella

7 min

Kommentti

LahjaArtikla

Elon Musk kaipasi PayPalia ylläpitävän yrityksen teknologista uudistusta, ja hän halusi tämän muutoksen alkavan X-kirjaimella – vaikka joidenkin mielestä se muistutti heitä p*rnografiasta.

Vuonna 2000 Muskista tuli toimitusjohtaja X.comin ja Confinityn yhdistämisen jälkeen, Peter Thielin perustamassa pääomasijoitusyhtiössä, joka omisti PayPal-ohjelman, joka oli suositumpi rahansiirtopalvelu kuin Muskin tarjoama. Kun Thiel erosi Muskin aiheuttaman erimielisyyden vuoksi, joka vaati PayPal-järjestelmän siirtymistä Microsoft-alustalle Unix-pohjaisten ohjelmistojen sijaan, Musk halusi laajentaa yrityksen tavoitteita enemmän kuin pelkkänä rahansiirtopalveluna tekemällä X-kirjaimesta näkyvämpää sen brändäys ja PayPal-nimen asteittainen poistaminen kokonaan, Max Chafkin, vuoden 2021 kirjan kirjoittaja, sanoo "The Contrarian: Peter Thiel ja Silicon Valley's Pursuit of Power.”

Hanki joka viikonloppu postilaatikkoosi kuratoitu valikoima 10 parasta tarinaamme.ArrowRight

Mutta ongelma oli liian räikeä joillekin asiakkaille: X.com kuulosti aikuisille suunnatulta verkkosivustolta.

Mainos

"X oli järjestänyt sarjan kohderyhmiä, jotka osoittivat, että asiakkaat eivät pitäneet tuotenimestä, koska se muistutti heitä p*rnosta", Chafkinkirjoitti.

Twitteristä on tulossa X. Analyytikot eivät näe aarrekarttaa.

Kirjailija Walter Isaacson toisti tämän kertomuksen otteissa, jotka hän jakoi tällä viikollatuleva elämäkerta Muskistailmestyy syyskuussa.

"PayPalista oli tullut luotettava tuotemerkki, kuten hyvä kaveri, joka auttaa sinua saamaan palkkaa", Isaacsonkirjoitti. "Fokusryhmät osoittivat, että X.com-nimi päinvastoin loi visioita ikävästä sivustosta, josta ei puhuisi kohteliaassa seurassa."

Muskin visio ei kestäisi kauan. Thiel ja PayPalin perustaja Max Levchin järjestivät vallankaappauksen Muskia vastaan, kun tämä oli ensimmäisellä lomallaan vuosiin. Hallitus syrjäytti Muskin toimitusjohtajana ja korvasi hänet Thielillä syyskuussa 2000 kirjailija Ashlee Vancen vuoden 2015 kirjan mukaan "Elon Musk: Tesla, SpaceX ja fantastisen tulevaisuuden etsintä.” Thiel nimesi yhdistyneen yrityksen virallisesti uudelleen PayPaliksi vuonna 2001.

Mainos

"Se on lomien ongelma", Musk sanoiOnnivuonna 2007.

Romaani ennusti metaversumia (ja hyperinflaatiota) 30 vuotta sitten

Muskin nousua ja laskua PayPalissa tarkastellaan uudelleen Twitterin omistajananimen vaihtaminenvaikutusvaltaisesta sosiaalisen median alustasta X:lle. Kun Twitter aloitti nimensä poistamisen yrityksen pääkonttoristaan ​​maanantaina, kriitikot ja markkinointiasiantuntijat ovat huomauttaneet, että muutos oli tarpeeton uhkapeli hämärälle tulevaisuudelle alustalle, jolla oli laaja brändituntemus siniseltä linnulta. logo.

Twitterin kriitikot ovatvitsailiettä uudelleenbrändätyn X:n logo - logo, jonka Musk lupaa tehdä "kaiken sovellukseksi" - on erottamaton useiden p*rnografisten sivustojen logoista. Chafkin huomautti, että historia toistaa itseään Muskille ja hänen rakkaudelleen X.comia kohtaan, johon Twitter-käyttäjät ohjataan nyt kirjoittaessaan Twitter.comiin.

"Toiset ovat huomauttaneet tästä, mutta tämä uudelleennimeäminen astuu täsmälleen samalle haravalle, joka sai hänet syrjäytymään PayPalin toimesta", Chafkin kirjoitti.

Mainos

Isaacson lisäsi: "@elonmuskin ihastus nimeen X.com juontaa juurensa kauas."

Nämä ovat kaikki p*rnoa yhtä lukuun ottamatta. Se on Twitter.pic.twitter.com/VYUWOFsFTv

- Jesse McLaren (@McJesse)24. heinäkuuta 2023

X.comin ja Confinityn fuusio syntyi vuonna 2000, jotta vältettäisiin kilpailu näiden kahden verkkorahoituspalvelun välillä ja "luodattaisiin maailman suurin suojattu verkko välittömiä verkkomaksuja varten", Richmond Times-Dispatchin mukaan. Yhdistynyt yhtiö oli säilyttänyt X.com-nimen, ja Musk, joka oli korvattu X.comin toimitusjohtajana vuoden 1999 loppuun mennessä, valittiin johtamaan yritystä sulautumisen jälkeen.

Musk ja Thiel näyttivät alun perin olevan samalla sivulla osana työntekijöiden ryhmää, joka kutsui itseään "PayPal-mafiaksi". Heidän nähtiin hymyilevän yhdessä Associated Pressin valokuvauksessa, jossa heistä kahdesta oli tietokone, jossa oli X PayPal -logo vuonna 2000.

Sata vuotta ennen Elon Muskin Teslaa sähköautot olivat suosittuja monissa kaupungeissa

Mutta nämä kaksi olisivat ristiriidassa Muskin mikrojohtamisesta teknologian ja brändäyksen suhteen, elämäkerran kirjoittajat sanovat. Tämä levoton tunne levisi työntekijöihin sulautumisen molemmin puolin, mikä huipentui Muskin haluun laittaa kaikki Microsoft-alustalle Unixin sijaan.

"Hän on yksi niistä tyypeistä, jotka voivat olla huonetta isommat", Levchin sanoi MuskistaInc. Magazinevuonna 2007.

Brändäys oli myös painopiste Muskille panostaessaan jälkensä yhtiöön, Vancen mukaan. Kun Thiel lähti, hänelle uskolliset työntekijät pitivät sitä "hulluudeksi" kuultuaan, että Musk halusi poistaa PayPal-nimen aikana, jolloin myyjät eBayssa olivat muuttaneet yrityksen nimen verbiksi, Chafkin raportoi "The Contrarianissa". ” Tällainen nimibrändäys oli "maamerkkisaavutus jokaiselle startupille", Chafkin kirjoitti, mutta Muskilla ei ollut sitä.

Mainos

"Musk jatkoi X.comin puolustamista, kun taas useimmat muut suosivat PayPalia", Vance kirjoitti.

Isaacson lisäsi tulevasta kirjastaan: "Musk vaati, että yrityksen nimen tulisi olla X.com, jolloin PayPal olisi vain yksi sen tytäryhtiöbrändeistä. Hän jopa yritti muuttaa maksujärjestelmän X-PayPal-nimeä.

Jopa sen jälkeen, kun fokusryhmien tulokset tulivat takaisin, koska ihmiset olivat hämmentäneet yritystä p*rnosivustolla, Musk ei horjunut uskossaan, että X.com-nimi toimisi.

"Musk ei liikuttanut, mahdollisesti työntekijät juoruivat uppoutuneiden kustannusten vuoksi", Chafkin kirjoitti. "Hän oli maksanut vähintään miljoona dollaria hankkiakseen X.com-verkkotunnuksen, yrityksen legenda kertoi siitä."

Isaacson kertoi Muskin luottamuksesta nimeen Twitterissä tällä viikolla.

"Jos haluat olla vain markkinaraon maksujärjestelmä, PayPal on parempi", Musk sanoi Isaacsonin mukaan. "Mutta jos haluat ottaa haltuunsa maailman rahoitusjärjestelmän, niin X on parempi nimi."

Mainos

Vance kuvaili sitä, mitä tapahtui seuraavaksi vuonna 2000 "yhdeksi ilkeimmistä vallankaappauksista Piilaakson pitkän, maineikkaan ilkeiden vallankaappausten historiassa". Palo Alton baarissa Kaliforniassa pieni ryhmä työntekijöitä, joita johti Thiel, Levchin ja PayPalin COO David O. Sacks, kokoontui keskustelemaan siitä, kuinka he voisivat työntää Muskin ulos, kertoivat Fortune ja vuoden 2015 kirja.

"He päättivät myydä hallituksen ajatuksella, että Thiel palaa toimitusjohtajaksi", Vance kirjoitti. "Sen sijaan, että olisivat suoraan kohdanneet Muskin tämän suunnitelman kanssa, salaliittolaiset päättivät ryhtyä toimiin Muskin selän takana."

Uuden työkalun avulla voit "haastatella" historiallisia henkilöitä, kuten Harriet Tubmania, tekoälyn avulla. Kokeilimme sitä.

Musk oli suunnitellut kahden viikon häämatkan ensimmäisen vaimonsa Justinen kanssa Australiaan syyskuussa 2000, kuukausia sen jälkeen, kun he menivät naimisiin. Muskille oli tarkoitus kerätä varainkeruumatka potentiaalisten sijoittajien kanssa, ja pariskunta voisi myös käydä kesäolympialaisissa Sydneyssä.

Mainos

Mutta kun Musk nousi lennolle, hänelle ilmoitettiin, että X.comin johtajat olivat toimittaneet epäluottamuskirjeitä hallitukselle Vancen mukaan. Hallitus päätti, että Muskin yhtenäisen liiketoimintamallin puute ja yrityksen tekniset ongelmat olivat liikaa voitettavaa. Musk oli poissa ja Thiel palasi hänen tilalleen toimitusjohtajana.

"Huolimatta kaikista PayPal-mafian suurimmista yrittäjyysputkista, Musk puhdistettiin PayPalista kuin jonkinlainen myrkky", toimittaja Jeffrey M. O'Brien kirjoitti Fortunessa.

Kun Inc. kysyi, mitä hän muistaa vallankaappauksesta, joka työnsi hänet ulos, Musk virnisti ja vastasi: "Se oli kuin yksisarvisia ja sateenkaareja, kukkien täyttämiä niittyjä." Hän sanoi vuonna 2007 loukkaantuneensa siitä, kuinka hänet työnnettiin ulos, mutta väitti "hautaneensa heidän kirveensä".

"Elämä on liian lyhyt pitkäaikaiseen kaunaan", Musk sanoi Inc:lle.

Mainos

Kun Thiel nimesi yhdistyneen yrityksen uudelleen PayPaliksi, eBay osti yrityksen vuonna 2002 1,5 miljardilla dollarilla. Ja Musk hyötyi PayPal-nimestä, josta hän halusi päästä eroon. Koska hän oli edelleen yhtiön suurin osakkeenomistaja lähes 12 prosentilla osakkeista, Musk tienasi myynnistä noin 176 miljoonaa dollaria Vancen ja antajan mukaan.SEC-arkistointi.

Huolimatta siitä, että Musk ei onnistunut nimeämään PayPalia uudelleen X.comiksi, hän ei koskaan luopunut toivosta suosikkikirjeensä suhteen. Vuonna 2017 hän kiitti PayPalia siitä, että hän antoi hänen ostaa takaisin verkkotunnuksen, jonka jotkut hämmentyivät aikuisille tarkoitetusta sisällöstä, ja oli osittain vastuussa hänen irtisanoutumisestaan ​​yrityksessä.

"Ei suunnitelmia juuri nyt", hän sanoi tuolloin, "mutta sillä on suuri tunnearvo minulle."

Lisää Retropolisista

KÄSIN KURATETTU

  • Kaksi näkyvää miestä kuoli Titanicissa. Olivatko he salaa pari? 7. elokuuta 2022Kaksi näkyvää miestä kuoli Titanicissa. Olivatko he salaa pari? 7. elokuuta 2022
  • Hän voitti Powerballin 314 miljoonan dollarin jättipotin. Se pilasi hänen elämänsä. 23. lokakuuta 2018Hän voitti Powerballin 314 miljoonan dollarin jättipotin. Se pilasi hänen elämänsä. 23. lokakuuta 2018
  • Kuuluisa folk-laulaja sai presidentin armahduksen lapsen ahdistelun jälkeen. Saalistiko hän muita? 17. toukokuuta 2021Kuuluisa folk-laulaja sai presidentin armahduksen lapsen ahdistelun jälkeen. Saalistiko hän muita? 17. toukokuuta 2021

Elon Musk yritti muuttaa PayPalin nimellä X.com. Hänet erotettiin toimitusjohtajan tehtävästä. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6253

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.